|
Nie jesteś zalogowany. Pisać posty możesz dopiero po zalogowaniu. |
||||||
| Strona główna forum | Zarejestruj się | FAQ | Użytkownicy | Kalendarz | Szukaj | Oznacz Fora Jako Przeczytane | Kontakt |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Wygląd |
|
|
|||
|
|||
|
Witajcie!
Kupiłam niedawno mojemu synkowi Karty obrazkowe - 100 pierwszych słówek (wydawnictwo Edgard) do nauki angielskiego. Widzieliście wcześniej tego typu gry edukacyjne? To są takie karty (jak w talii np. do pokera ) z obrazkiem z obu stron i podpisem - z jednej strony po angielsku, a z drugiej po polsku. Ja pierwszy raz spotkałam się z taką grą, kupiłam na próbę, bo nie była droga i naprawdę jestem zaskoczona, że można się tak świetnie bawić (nie tylko Krzyś, ale i ja ) i przy okazji uczyć się.Mieliście już kontakt z tą grą? Ja ją zauważyłam dopiero niedawno.
|
|||
|
|||
|
NIe nie miałam, duzo pomysłów znajduje w necie, mam tu kilka fajnych propozycji zabaw dla dziecka, które stymulują rozwój:
http://www.milutkie.pl/wartoWiedziec,gryIZabawy.html lub www.milutkie.pl/placZabaw.html
|
|||
|
|||
|
Fajne te karty do gry.
|
|||
|
|||
|
Trochę jest tych gier edukacyjnych, powiem tak, że jest w czym wybierać. Ja w zeszłym roku kupiłam taką planszową grę, gdzie poznajesz kraje, zwierzęta a przy okazji dziecko musi rozwiązać kilka zagadek. W ogóle uważam, że gry to świetne połączenie edukacji z zabawą.
|
|||
|
|||
|
Słuchajcie, a może któraś z Was chciałaby ze swoim maluchem spróbować gier edukacyjnych online? Ja swojego syna wielu rzeczy nauczyłam w ten sposób i przynajmniej znalazłam lekarstwo na ciągłe jęczenie, żebym się z nim bawiła drukowanie kolorowanek. Ja korzystam ze strony: http://www.edugames.pl/, bardzo sobie chwalę, bo gry są bezpieczne i mądre i przynajmniej nie mam wyrzutów sumienia, jak synuś spędzi 30 min przed kompem.
![]()

) z obrazkiem z obu stron i podpisem - z jednej strony po angielsku, a z drugiej po polsku. Ja pierwszy raz spotkałam się z taką grą, kupiłam na próbę, bo nie była droga i naprawdę jestem zaskoczona, że można się tak świetnie bawić (nie tylko Krzyś, ale i ja 
Wygląd liniowy