bardzo proszę o interpretację wyników badań

Postów wyświetlanych: 3 - od 1 do 3 (wszystkich: 3)
  • Autor
    Wpisy
  • #77428

    Anonim

    Córeczka ma 2 latka , bardzo się martwię bo wyniki badań wyszły jej podwyrzszone , a wizytę mam dopiero w piątek

    WBC: 11.1 H (4.0 – 10.0 ) MCV; 82 ( 80 – 97 )
    RBC: 4.78 (3.80 – 5.80) MCH: 26.5 ( 26.5 -33.5)
    HGB 12.7 (11.00 – 16.5) MCHC 32.4 (31.5 – 36)

    %LYM 63.2 H% (17.0 – 48) # LYM 7.0 H ( 1.2 – 3.2)
    Bardzo proszę o interpretację, bo jeżeli są bardzo złe to wybiorę się jutro do innego lekarza.
    Dziękuję

    #1034882

    aborka

    Re: bardzo proszę o interpretację wyników badań

    poza jedną wartością – białych ciałek wszystko w normie. Białych czyli WBC jest tylko ciut powyzej co praktycznie nie ma znaczenia świadczy to o jakiejś infekcji ale tez o przemęczeniu czy 100 innych nieistotnych rzeczach. Białe ciałka dzielą sie na rózne grupy – miedzy innymi LYMfocyty. Tu jest ich troche za duzo co śwoadczy o jakiejść infekcji, zwykle wirusowej. Moze to oznaczac np ze córeczka chorwała np na grype. No i jak jest za duzo limfocytów to również wszystkich białych tez jest za dużo(wiec to tłumaczy ziększoną wartość WBC)
    najważniejsze parametry w normie – czyli czerwone krwinki i hemoglobina.

    Ania, Grześ i Bartuś 13.12.2003 i czercowa dzidzia

    #1034883

    pluto

    Re: bardzo proszę o interpretację wyników badań

    Zerknij na emedica.pl

    Julka i mój trzylatek

Postów wyświetlanych: 3 - od 1 do 3 (wszystkich: 3)

Musisz się zarejestrować lub zalogować, żeby odpowiedzieć

Close