przepis prosty a zawsze to cos nowego
mieso wołowe mielone (moze inne tez sie nada)
zielenina – szczypior-dymka, koperek (ja teraz dałam pietruszke i tez było dobre)
— zieleniny po pocieciu ma byc objetosciowo tyle co miesa— ja na 1,5 kg ciełam 2 peczki szczypioru i 2 pietruszki (ale lepiej chyba z koperkiem)
przyprawy – czosnek, piprz, sól, musztarda – jedna duza łyzka
ser rokpol (lub inny plesniowy) na tarce utary. Na kilo miesa jedna kostka. ma sklejac zamias jajka.
urabiamy, lepimy potlety i grilujemy albo smazymy na patelni. Bez węglowodanów !!! czyli moze to jest MM??
edytuje – zapomniałam o czosnku 🙂
robiłam na grilu węglowym – przywarły do kratek i wysuszyły sie
– na grilu elektrycznym teflonowym – soczyste i pycha
– upiekłam w piekarniku ale na takim ruszcie żeby tłuszcz wyciekł – tez soczyste
2 odpowiedzi na pytanie: hamburgery na grila, pycha
Jak musztarda będzie bez cukru to MM pierwsza klasa 🙂
Już wiem co będę jadła w weekend na obiad 🙂
Znasz odpowiedź na pytanie: hamburgery na grila, pycha