Oto moje ostatnie kulinarne odkrycie:
Na jakiekolwiek mięso (schab, drobiowe) rozbite jak na kotleta i przyprawione solą i pierzem kładziemy pokrojone w plastry surowe pieczarki, na to pokrojoną w talarki surową cebulę, na to starty żółty ser i na wierzch cienka wartswa majonezu. Wsio na blachę i do piekarnika na ok godzinę(w zalezności od mięsa, majonez musi się zrumienić)
Wychodzi atrakcyjne, nieco kaloryczne ale za to jakie smaczne danie:)
Iwona i Nina (13.01.05)
3 odpowiedzi na pytanie: Kotlet pod kołderką
Re: Kotlet pod kołderką
Fajnie bo mam wszystkie skladniki, a nie wiem co zrobic…wszystko juz mi sie znudzilo. Wyprobuje
Kacperek 12.02.04
Re: Kotlet pod kołderką
ja ok. 2godzin maceruje kotlety schabowe w oleju, cytrynie, czosnku i ziolach, s&p.
Ukladam na blaszce, a na to:
plasterek boczku,
plasterek pomidora obranego ze skorki,
troche cebulki,
papryki pokrojonej w drobna kostke(mozna lekko jeszcze posolic)
i na to gruby plaster sera!
Zapiekam
polecam.
bardzo dobre
Dana&Gabi 23.09.03
Re: Kotlet pod kołderką
Ja, miłośniczka wszelkich eksperymentów kulinarnych spróbuję na pewno:)
Iwona i Nina (13.01.05)
Znasz odpowiedź na pytanie: Kotlet pod kołderką