Właście ” ćwiczę” gotowanie małemu zupek…do tej pory przyswajał słoiczkowe! No i tak się zastanawiam czy mogę już ugotowane i posiekane mięsko zapakować do słoiczka i zamrozić na kilka dni. Wyczytałam, że w lodówce można trzymać mięso w takiej postać do 3 dni a mi się oczywiście ździebko za dużo zrobiło…..jak Wy robicie? Dodam, że już zaczęłam pracować i to byłoby wygodne bo moja mama, która opiekuje się Kubkiem miałaby mniej pracy. Zamiast gotować i rozdrabniać mogłaby tylko rozmrozić, wymieszać z jarzynkami i podać.
Będę wdzięczna za rady.
Pozdrowionka,
2 odpowiedzi na pytanie: mrożenie jedzonka
Re: mrożenie jedzonka
ja mroze całe zupki. gotuje z jednej włoszczyzny i jednej piersi, miksuje i do słoiczkiów. i tyle.
Re: mrożenie jedzonka
ja tez mroze cale zupki. gotuje raz a wiecej i jak mi sie nie chce nic gotowac to tylko rozmrazam i z glowy
ania z małą olivią (13.02.2004)
Znasz odpowiedź na pytanie: mrożenie jedzonka