śledzie pieprzowe:
paczka matijasów w oleju
2 ząbki czosnku
1-2 ogórki konserwowe
3 czubate łyżeczki pieprzu
majonez ale taki light lub majonez ze śmietaną lub jogurtem naturalnym
jesz….uuuu ale mi ślina cieknie
jak pies się ślinię
piszę i łykam i myślę o tych zarąbistych śledziach
5 odpowiedzi na pytanie: śledzie pieprzowe
to te słynne śledzie, prawda?
nagadałam o nim mężowi.
poszukałam na forum
jutro mamy gości i zaskoczymy ich czymś nowym
Pilne bo dziś chce je robić 🙂
Tak dużo pieprzu ma być?????????? One wychodzą takie ostre czy z całą resztą łagodnieją?
Czy muszę się jeszcze przegryźć?
Matjasy w oleju czyli takie co już się nie moczy Prawda? bo jestem śledziową ignorantką 🙂
nie w oleju a solone i pieprzu ma być tak dużo i mają być ostre
najdokładniejszy przepis jest w menu zlotowym, ten stary i troszkę się zdezaktualizował
Robię coś podobnego ale czosnku nie trawię więc odpada. Zamiast ogórków daję grzybki w occie.
Znasz odpowiedź na pytanie: śledzie pieprzowe