W kazdym artykule na temat alergii spotykam sie, ze powienno sie poczekac, zanim poda sie dzieciaczkowi pokarmy z glutenem. Moje lekarka poradzila mi, zebym kupila sucharki, i w trakcie wprowadzani Olivce pokarmow ( marchew, jabluszko itd) podawala tez namoczonego w mleku modyfikowanym sucharka. Dzisiaj kupilam paczke sucharkow dla dzieci od 6 miesiaca (wlasnie jutro Olivka konczy 6 miesiecy!) firmy milupa, myslalam, ze skoro to dla takich maluchow, to napewno bez glutenu, jednak sa z glutenem. To samo tyczy sie sloiczkow- deserkow od hippa, ktore dzis kupilam- banan z ciastkiem i banan z sucharkiem. Dopiero w domu to zobaczylam, a na etykietce pisze jak byk- od 4-tego miesiaca! Jak myslicie, czy sprobowac podac juz takiemu maluchowi produkty z glutenem, jak to robilyscie ze swoimi Maluszkami??? Pozdrawiam i dzieki za odpowiedzi Agata i Olivia 27.07.04
2 odpowiedzi na pytanie: Z glutenem, czy bez???
Re: Z glutenem, czy bez???
hmm,dla mnie jest szokiem ze lekarka tak zaleca…i ze tak jest ze sloiczkami..
A jestes pewna ze choc w skladzie jest sucharek lub tez ciastko to nie jest to ciastko bezglutenowe???O ile pamietam to np. Gerber mial deserek z sucharkiem ale bezglutenowy. Sprawdz czy nie ma tam napisane dokladniej. Poza tym sprawdzialam na ich stronie i pisza ze sa bezglutenowe.
Hubi (23luty2003) i Nelly tez 23 luty ale kilka lat wczesniej
Re: Z glutenem, czy bez???
moim zdaniem nie podawać. Trzeba poczekać co najmniej do 10 miesiąca żeby układ pokarmowy dziecka dojrzał. Po co chcesz tak wcześnie podać gluten?Przecież to doipero poczatek nowych smaków i na gluten ma jeszcze czas.
Marta i Mat 26.10.2003
Znasz odpowiedź na pytanie: Z glutenem, czy bez???