Przepis na placuszki na maślance z płatkami Lubella Corn Flakes Kakao i Miód

Coraz więcej osób poszukuje w życiu równowagi i powrotu do tego, co prawdziwie wartościowe. Cieszą nas wspólne momenty z rodziną, kontakt z naturą oraz inne, proste przyjemności. Także w kuchni zaczęliśmy bardziej doceniać oryginalne, proste składniki. Dla ceniących urok rodzinnych chwil pełnych radości oraz dla zabieganych, którzy chcieliby mieć takich chwil więcej, Lubella przygotowała wyjątkową innowację – płatki Corn Flakes Kakao i Miód, łączące w sobie kukurydzę, prawdziwe kakao i naturalny miód.

Przepis na placuszki na maślance z płatkami Lubella Corn Flakes Kakao i Miód

Każdy z nas chce, by chwil, gdy dzielimy radość i bliskość z tymi, których kochamy było jak najwięcej. Do takich momentów należą na pewno także te spędzone przy wspólnym stole. Zdajemy sobie jednocześnie sprawę z tego, że to, co naturalne jest dla nas najlepsze. Niestety, ciągły pośpiech będący efektem licznych zajęć powoduje, że nie zawsze możemy poświęcić czas, by samemu przygotować pyszny, wartościowy posiłek dla siebie i najbliższych. Dlatego Lubella stworzyła Corn Flakes Kakao i Miód – płatki, jakich jeszcze nie było. Tym samym, po raz kolejny udowodniła, co może zboże, zwłaszcza połączone z innymi, cennymi składnikami.

Lubella Corn Flakes Kakao i Miód – łączą w sobie kukurydzę, naturalny miód oraz prawdziwe, intensywne kakao DecoMorreno. To nowatorskie połączenie trzech składników, zamknięte w każdym płatku, gwarantuje niespotykany wcześniej autentyczny, oryginalny smak, w którym słodycz została idealnie zbalansowana nutką goryczki kakao. Płatki zawierają też wartościowe minerały: żelazo, fosfor, mangan i miedź. Stanowią doskonałe rozwiązanie dla wszystkich, którzy żyją aktywnie, lubią spędzać czas z bliskimi, chcą zadbać o siebie i rodzinę, a jednocześnie czerpać radość i przyjemność z pysznego smaku posiłków z wartościowych składników. Dzięki nowym płatkom Lubelli to wszystko jest możliwe, a my zyskujemy czas na cieszenie się tym, co naprawdę ważne, czyli byciem bliżej siebie.

Przepis na placuszki na maślance z płatkami Lubella Corn Flakes Kakao i Miód

NA 2 PORCJE POTRZEBUJESZ:

  • 1 szklanka maślanki
  • 200 g mąki pszennej
  • 2 łyżki cukru trzcinowego
  • ½ łyżeczki sody oczyszczonej
  • szczypta soli
  • 1 jajo
  • 1 szklanka płatków Lubella Corn Flakes Kakao i Miód

Czas przygotowania: 15 minut

Maślankę mieszamy z jajkiem i dodajemy pozostałe składniki – oprócz płatków. Intensywnie mieszamy łyżką do momentu, aż w cieście nie będzie grudek. Dodajemy płatki i całość delikatnie mieszamy.

Na patelni rozgrzewamy odrobinę oleju. Nakładamy pełną łyżkę ciasta i smażymy placuszki z obu stron do momentu, aż się zrumienią. Odkładamy na papierową serwetkę.
Przed podaniem oprószamy cukrem pudrem.

[materiały prasowe]

Dodaj komentarz

Newsy
Półroczna dziewczynka z kolczykiem w policzku: czy rodzice mają prawo przekłuć dziecku policzek?
Półroczna dziewczynka z kolczykiem w policzku? Brzmi kontrowersyjnie? Historia tego dziecka sprawiła, że w sieci zawrzało. Pewna kobieta zdecydowała się zrobić kolczyk w policzku swojej zaledwie 6-miesięcznej córeczki. Co więcej, pochwaliła
Czytaj dalej
Rozwój niemowląt
Ile powinno urosnąć dziecko w ciągu roku?
Prawidłowy rozwój dziecka to dla każdego rodzica priorytet, jednocześnie źródło satysfakcji oraz powód do zmartwień. Każdy z nas chce, by pociecha rosła zdrowa i odpowiednio przechodziła wszystkie fazy rozwoju. Jednym
Czytaj dalej
Porady Kulinarne
Ryba po grecku na 2 sposoby (smażona lub pieczona)
Przepis na rybę po grecku Ryba po grecku to danie najczęściej kojarzone z Wigilią. Okazuje się jednak, że jej popularność nie maleje przez cały rok. W dzisiejszym artykule pokażę Wam moje dwa
Czytaj dalej
Porady Kulinarne
Mrożenie ciasta: Jak i jakie ciasta można mrozić?
Po każdej imprezie okolicznościowej, zwłaszcza takiej, którą organizujemy w domu, zostają nam zarówno potrawy, jak i ciasta. Częścią z nich obdarujemy zapewne gości, ale co zrobić z resztą? Dowiedz się,
Czytaj dalej
Porady Kulinarne
Mrożenie karpia: Czy można mrozić karpia i na jak długo?
Karp - ryba, która w czasie Wigilii nadal gości na większości polskich stołów. Smażony, pieczony, w galarecie. Sposobów na przygotowanie karpia jest bardzo dużo. Często też przygotowujemy go w zbyt
Czytaj dalej
Porady Kulinarne
Jak mrozić uszka i pierogi (nie tylko wigilijne)?
Zamrozić możemy nie tylko pierogi czy uszka, ale również nadmiar farszu lub ciasta, który został nam z przygotowania tych potraw. Jak zamrozić uszka? Pierogi oraz uszka możemy zamrozić zarówno surowe, jak również
Czytaj dalej
Mama Porady Kulinarne
6 zdrowych przekąsek, dzięki którym szybciej schudniesz po ciąży
6 zdrowych, niskokalorycznych przekąsek, które możesz zabrać ze sobą do pracy, czy w podróż i zjeść je poza domem bez najmniejszego problemu? Doskonale sprawdzą się jako antidotum na "mały głód". Dodatkowo możesz
Czytaj dalej
Porady Kulinarne
Bigos i kapusta wigilijna – jak mrozić?
Zdaniem wielu osób (jeśli nie wszystkich): "im bigos starszy, tym smaczniejszy". Zasada ta dotyczy również mrożonej wersji tej potrawy. Sprawdzamy, w jaki sposób mrozić, wekować i przechowywać bigos lub kapustę
Czytaj dalej