Przepis na placuszki na maślance z płatkami Lubella Corn Flakes Kakao i Miód

Coraz więcej osób poszukuje w życiu równowagi i powrotu do tego, co prawdziwie wartościowe. Cieszą nas wspólne momenty z rodziną, kontakt z naturą oraz inne, proste przyjemności. Także w kuchni zaczęliśmy bardziej doceniać oryginalne, proste składniki. Dla ceniących urok rodzinnych chwil pełnych radości oraz dla zabieganych, którzy chcieliby mieć takich chwil więcej, Lubella przygotowała wyjątkową innowację – płatki Corn Flakes Kakao i Miód, łączące w sobie kukurydzę, prawdziwe kakao i naturalny miód.

Przepis na placuszki na maślance z płatkami Lubella Corn Flakes Kakao i Miód

Każdy z nas chce, by chwil, gdy dzielimy radość i bliskość z tymi, których kochamy było jak najwięcej. Do takich momentów należą na pewno także te spędzone przy wspólnym stole. Zdajemy sobie jednocześnie sprawę z tego, że to, co naturalne jest dla nas najlepsze. Niestety, ciągły pośpiech będący efektem licznych zajęć powoduje, że nie zawsze możemy poświęcić czas, by samemu przygotować pyszny, wartościowy posiłek dla siebie i najbliższych. Dlatego Lubella stworzyła Corn Flakes Kakao i Miód – płatki, jakich jeszcze nie było. Tym samym, po raz kolejny udowodniła, co może zboże, zwłaszcza połączone z innymi, cennymi składnikami.

Lubella Corn Flakes Kakao i Miód – łączą w sobie kukurydzę, naturalny miód oraz prawdziwe, intensywne kakao DecoMorreno. To nowatorskie połączenie trzech składników, zamknięte w każdym płatku, gwarantuje niespotykany wcześniej autentyczny, oryginalny smak, w którym słodycz została idealnie zbalansowana nutką goryczki kakao. Płatki zawierają też wartościowe minerały: żelazo, fosfor, mangan i miedź. Stanowią doskonałe rozwiązanie dla wszystkich, którzy żyją aktywnie, lubią spędzać czas z bliskimi, chcą zadbać o siebie i rodzinę, a jednocześnie czerpać radość i przyjemność z pysznego smaku posiłków z wartościowych składników. Dzięki nowym płatkom Lubelli to wszystko jest możliwe, a my zyskujemy czas na cieszenie się tym, co naprawdę ważne, czyli byciem bliżej siebie.

Przepis na placuszki na maślance z płatkami Lubella Corn Flakes Kakao i Miód

NA 2 PORCJE POTRZEBUJESZ:

  • 1 szklanka maślanki
  • 200 g mąki pszennej
  • 2 łyżki cukru trzcinowego
  • ½ łyżeczki sody oczyszczonej
  • szczypta soli
  • 1 jajo
  • 1 szklanka płatków Lubella Corn Flakes Kakao i Miód

Czas przygotowania: 15 minut

Maślankę mieszamy z jajkiem i dodajemy pozostałe składniki – oprócz płatków. Intensywnie mieszamy łyżką do momentu, aż w cieście nie będzie grudek. Dodajemy płatki i całość delikatnie mieszamy.

Na patelni rozgrzewamy odrobinę oleju. Nakładamy pełną łyżkę ciasta i smażymy placuszki z obu stron do momentu, aż się zrumienią. Odkładamy na papierową serwetkę.
Przed podaniem oprószamy cukrem pudrem.

[materiały prasowe]

Dodaj komentarz

Newsy
Półroczna dziewczynka z kolczykiem w policzku: czy rodzice mają prawo przekłuć dziecku policzek?
Półroczna dziewczynka z kolczykiem w policzku? Brzmi kontrowersyjnie? Historia tego dziecka sprawiła, że w sieci zawrzało. Pewna kobieta zdecydowała się zrobić kolczyk w policzku swojej zaledwie 6-miesięcznej córeczki. Co więcej, pochwaliła
Czytaj dalej
Rozwój niemowląt
Ile powinno urosnąć dziecko w ciągu roku?
Prawidłowy rozwój dziecka to dla każdego rodzica priorytet, jednocześnie źródło satysfakcji oraz powód do zmartwień. Każdy z nas chce, by pociecha rosła zdrowa i odpowiednio przechodziła wszystkie fazy rozwoju. Jednym
Czytaj dalej
Porady Kulinarne
Jak posadzić rzeżuchę?
Rzeżucha nieodzownie kojarzy nam się z Wielkanocą, przynosząc do naszego domu odrobinę świeżości i zieleni. Może stanowić wspaniałą naturalną dekorację wielkanocnego stołu, jak również być doskonałym dodatkiem do potraw. Jak
Czytaj dalej
Przepisy Kulinarne
Owsianka na noc: 4 sprawdzone przepisy
Owsianka to doskonałe śniadanie - sycące, pożywne i do tego naprawdę pyszne. Co więcej, można je przygotować dosłownie w parę chwil. Jeśli o poranku ważna jest dla Ciebie każda minuta,
Czytaj dalej
Przepisy Kulinarne
Kleik ryżowy na wodzie lub mleku
Kleik ryżowy najczęściej podawany jest osobom dorosłym przy zatruciach pokarmowych, a także niemowlakom jako pierwszy pokarm po mleku mamy lub modyfikowanym. Z pozoru jest to bardzo proste w przygotowaniu danie.
Czytaj dalej
Porady Kulinarne
Pasteryzacja w zmywarce, piekarniku i nie tylko – sprawdź oryginalne sposoby na wekowanie słoików
Nie ma nic wspanialszego, niż sałatka z letnich warzyw jedzona do obiadu w zimowy dzień, albo sok z sierpniowych malin dodawany do herbaty w mroźne popołudnie. Aby w pełni cieszyć
Czytaj dalej
Porady Kulinarne
Śledzie w oleju: Ile mogą stać? Jak je przechowywać?
Śledzie to ryba wyjątkowo popularna w Polsce. Chociaż kojarzą się głównie ze świętami Bożego Narodzenia, ze względu na bogate wartości odżywcze warto wprowadzić je również do codziennej diety. Jedną z
Czytaj dalej
Przepisy Kulinarne
Złote mleko (golden milk), czyli mleko z kurkumą [PRZEPISY, WŁAŚCIWOŚCI]
Czym jest złote mleko (golden milk)? Dlaczego tak szybko zyskuje na popularności? Jakie ma właściwości zdrowotne? Jak je przygotować? O tym wszystkim przeczytasz poniżej! Mleko z kurkumą - złoty przepis z
Czytaj dalej