Przepis na placuszki na maślance z płatkami Lubella Corn Flakes Kakao i Miód

Coraz więcej osób poszukuje w życiu równowagi i powrotu do tego, co prawdziwie wartościowe. Cieszą nas wspólne momenty z rodziną, kontakt z naturą oraz inne, proste przyjemności. Także w kuchni zaczęliśmy bardziej doceniać oryginalne, proste składniki. Dla ceniących urok rodzinnych chwil pełnych radości oraz dla zabieganych, którzy chcieliby mieć takich chwil więcej, Lubella przygotowała wyjątkową innowację – płatki Corn Flakes Kakao i Miód, łączące w sobie kukurydzę, prawdziwe kakao i naturalny miód.

Przepis na placuszki na maślance z płatkami Lubella Corn Flakes Kakao i Miód

Każdy z nas chce, by chwil, gdy dzielimy radość i bliskość z tymi, których kochamy było jak najwięcej. Do takich momentów należą na pewno także te spędzone przy wspólnym stole. Zdajemy sobie jednocześnie sprawę z tego, że to, co naturalne jest dla nas najlepsze. Niestety, ciągły pośpiech będący efektem licznych zajęć powoduje, że nie zawsze możemy poświęcić czas, by samemu przygotować pyszny, wartościowy posiłek dla siebie i najbliższych. Dlatego Lubella stworzyła Corn Flakes Kakao i Miód – płatki, jakich jeszcze nie było. Tym samym, po raz kolejny udowodniła, co może zboże, zwłaszcza połączone z innymi, cennymi składnikami.

Lubella Corn Flakes Kakao i Miód – łączą w sobie kukurydzę, naturalny miód oraz prawdziwe, intensywne kakao DecoMorreno. To nowatorskie połączenie trzech składników, zamknięte w każdym płatku, gwarantuje niespotykany wcześniej autentyczny, oryginalny smak, w którym słodycz została idealnie zbalansowana nutką goryczki kakao. Płatki zawierają też wartościowe minerały: żelazo, fosfor, mangan i miedź. Stanowią doskonałe rozwiązanie dla wszystkich, którzy żyją aktywnie, lubią spędzać czas z bliskimi, chcą zadbać o siebie i rodzinę, a jednocześnie czerpać radość i przyjemność z pysznego smaku posiłków z wartościowych składników. Dzięki nowym płatkom Lubelli to wszystko jest możliwe, a my zyskujemy czas na cieszenie się tym, co naprawdę ważne, czyli byciem bliżej siebie.

Przepis na placuszki na maślance z płatkami Lubella Corn Flakes Kakao i Miód

NA 2 PORCJE POTRZEBUJESZ:

  • 1 szklanka maślanki
  • 200 g mąki pszennej
  • 2 łyżki cukru trzcinowego
  • ½ łyżeczki sody oczyszczonej
  • szczypta soli
  • 1 jajo
  • 1 szklanka płatków Lubella Corn Flakes Kakao i Miód
Sprawdź:  "Uczta Małego Alergika" - Katarzyna Błażejewskiej-Stuhr: 80 przepisów na dania dla dzieci z alergią [recenzja]

Czas przygotowania: 15 minut

Maślankę mieszamy z jajkiem i dodajemy pozostałe składniki – oprócz płatków. Intensywnie mieszamy łyżką do momentu, aż w cieście nie będzie grudek. Dodajemy płatki i całość delikatnie mieszamy.

Na patelni rozgrzewamy odrobinę oleju. Nakładamy pełną łyżkę ciasta i smażymy placuszki z obu stron do momentu, aż się zrumienią. Odkładamy na papierową serwetkę.
Przed podaniem oprószamy cukrem pudrem.

[materiały prasowe]

Dodaj komentarz

Newsy
Półroczna dziewczynka z kolczykiem w policzku: czy rodzice mają prawo przekłuć dziecku policzek?
Półroczna dziewczynka z kolczykiem w policzku? Brzmi kontrowersyjnie? Historia tego dziecka sprawiła, że w sieci zawrzało. Pewna kobieta zdecydowała się zrobić kolczyk w policzku swojej zaledwie 6-miesięcznej córeczki. Co więcej, pochwaliła
Czytaj dalej
Zakupy
Sukienki wizytowe dla dziewczynek
Zmieniające się trendy w modzie znajdują swoje odbicie w sukienkach wizytowych dla dziewczynek. A czy znacie mamę, która nie chciałaby, by jej mała córeczka zachwyciła wszystkich podczas wyjścia na wesele
Czytaj dalej
Porady Kulinarne
Mrożenie ciasta: Jak i jakie ciasta można mrozić?
Po każdej imprezie okolicznościowej, zwłaszcza takiej, którą organizujemy w domu, zostają nam zarówno potrawy, jak i ciasta. Częścią z nich obdarujemy zapewne gości, ale co zrobić z resztą? Dowiedz się,
Czytaj dalej
Boże Narodzenie Porady Kulinarne
Mrożenie karpia: Czy można mrozić karpia i na jak długo?
Karp - ryba, która w czasie Wigilii nadal gości na większości polskich stołów. Smażony, pieczony, w galarecie. Sposobów na przygotowanie karpia jest bardzo dużo. Często też przygotowujemy go w zbyt
Czytaj dalej
Porady Kulinarne
Śledzie w oleju: Ile mogą stać? Jak je przechowywać?
Śledzie to ryba wyjątkowo popularna w Polsce. Chociaż kojarzą się głównie ze świętami Bożego Narodzenia, ze względu na bogate wartości odżywcze warto wprowadzić je również do codziennej diety. Jedną z
Czytaj dalej
Porady Kulinarne
Jak rozrobić suche drożdże?
Jak rozrobić suche drożdże i czy w ogóle trzeba to robić? To pytanie, które zdaje sobie wiele osób, szczególnie w okresie przedświątecznym. Suche drożdże często okazują się wygodnym i łatwym
Czytaj dalej
Porady Kulinarne
Czym zastąpić sos sojowy?
Czym zastąpić sos sojowy? To pytanie pojawia się zwłaszcza wśród miłośników kuchni azjatyckiej. Ta na dobre zagościła na polskich stołach, więc i sam sos sojowy jest tutaj stałym gościem. Co
Czytaj dalej
Porady Kulinarne
Dlaczego domowy chleb się kruszy?
Dlaczego chleb się kruszy – to pytanie zadaje sobie wiele osób, które podejmują się pierwszych prób domowego wypieku chleba. Ten jest zdecydowanie zdrowszy oraz trwalszy niż wypieki spotykane na sklepowych
Czytaj dalej
Porady Kulinarne
Czym zastąpić ocet balsamiczny?
Czym zastąpić ocet balsamiczny? To pytanie zadaje sobie wiele pań domu i kucharzy, którym nagle zabrakło tego niezwykle aromatycznego składnika. Ocet balsamiczny charakteryzuje się dużą gęstością, ciemną barwą, intensywnym aromatem
Czytaj dalej
Porady Kulinarne
Jak mrozić uszka i pierogi (nie tylko wigilijne)?
Zamrozić możemy nie tylko pierogi czy uszka, ale również nadmiar farszu lub ciasta, który został nam z przygotowania tych potraw. Jak zamrozić uszka? Pierogi oraz uszka możemy zamrozić zarówno surowe, jak również
Czytaj dalej