3 składnikowa prosta i pyszna sałatka

Postów wyświetlanych: 14 - od 1 do 14 (wszystkich: 14)
  • Autor
    Wpisy
  • #95233

    jaewa

    Układa się warstwami:
    – fasolka szparagowa (u mnie zielona bo mi kolorystycznie pasuje)
    – jajko na twardo
    – pomidor (u mnie obrany)
    posolić i popieprzyć i posmarować to lekko majonezem, jeszcze raz powrórzyć wszystkie warstwy.

    My tą sałatkę uwielbiamy, jest sycąca, a jednocześnie lekka- szczególnie w okresie kiedy pomidor smakuje jak pomidor 🙂

    polecam!

    #2010041

    olesia1

    Brzmi pysznie- wypróbuję , dzięki 🙂



    #2010042

    reno

    A jajko i pomidor jak pokroić?

    #2010043

    jaewa

    Zamieszczone przez Reno
    A jajko i pomidor jak pokroić?

    Ja kroję małe pomidory na 8, a jak duże to każdy kawałeczek jeszcze na pół. Jajko na 4 i jeszcze na pół, a fasolkę tak na 4-5 cm.

    Fasolka oczywiście najlepsza świeża, ale z puszki też może być.

    Ja tą sałatkę jadłam pierwszy raz podaną na płaskim pułmisku i każda warstwa była tylko raz. Też tak przez jakiś czas robiłam, ale ciągle było mało i mało, dlatego teraz robię w dużej misce i wszystkie warstwy razy 2.

    Jak robię ją na wieczór, bo spodziewamy się gości to nie solę, bo się wody boję i jest wtedy tylko pieprz- jak ktoś chce to na talerzy sobie posoli.

    #2010044

    reno

    CZyli najlepiej jeść od razu? czy poczekać aż się warstwy przegryzą? Na pewno zrobię!

    #2010045

    gosia

    Ha! Zrobię dla chłopaków, bo ja pomidorów nie jem 🙁



    #2010046

    jaewa

    Zamieszczone przez Reno
    CZyli najlepiej jeść od razu? czy poczekać aż się warstwy przegryzą? Na pewno zrobię!

    Ja raczej robię ją na świeżo, bo tam w sumie nie ma się co przegryzać, a pomidor lepszy świeży niż skapciały. Czasem jednak robię trochę wcześniej i na wszelki wypadek nie solę.

    #2010047

    usianka

    Robie z oliwa i czosnkiem zamiast majonezu
    w wersji bez jajka jako salatke do obiadu

    #2010048

    ewike

    głupie pytanie ta fasolka to surowa?

    #2010049

    joannar

    Zamieszczone przez ewike
    głupie pytanie ta fasolka to surowa?

    Miałam pytać o to samo i głupio mi było 😮



    #2010050

    jaewa

    A mi teraz głupio, że nie napisałam w przepisie że ugotowana, wydawało mi się to oczywiste.
    Niedawno robiłam z fasolki w puszce z lidla- bardzo dobra, tylko wyłożylam ją wcześniej na ręczniki papierowe, żeby nadmiaru wody się pozbyć.

    #2010051

    avi

    Zamieszczone przez JaEwa
    Układa się warstwami:
    – fasolka szparagowa (u mnie zielona bo mi kolorystycznie pasuje)
    – jajko na twardo
    – pomidor (u mnie obrany)
    posolić i popieprzyć i posmarować to lekko majonezem, jeszcze raz powrórzyć wszystkie warstwy.

    My tą sałatkę uwielbiamy, jest sycąca, a jednocześnie lekka- szczególnie w okresie kiedy pomidor smakuje jak pomidor 🙂

    polecam!

    właśnie wcinam 😀
    mniam mniammmmm….
    pychota 😀



    #2010052

    kotus

    dzisiaj zrobię bo nie wiem co zrobić z tą resztką fasolki,która lezy w lodówcehmmm

    #2010053

    kotus

    zrobiłam wtedy tę sałatkę:)
    jest rzeczywiście pyszna:)
    mąż również był zachwycony:)

Postów wyświetlanych: 14 - od 1 do 14 (wszystkich: 14)


Musisz się zarejestrować lub zalogować, żeby odpowiedzieć

Close