3 składnikowa prosta i pyszna sałatka

Układa się warstwami:
– fasolka szparagowa (u mnie zielona bo mi kolorystycznie pasuje)
– jajko na twardo
– pomidor (u mnie obrany)
posolić i popieprzyć i posmarować to lekko majonezem, jeszcze raz powrórzyć wszystkie warstwy.

My tą sałatkę uwielbiamy, jest sycąca, a jednocześnie lekka- szczególnie w okresie kiedy pomidor smakuje jak pomidor 🙂

polecam!

13 odpowiedzi na pytanie: 3 składnikowa prosta i pyszna sałatka

olesia1 Dodane ponad rok temu,

Brzmi pysznie- wypróbuję , dzięki 🙂

reno Dodane ponad rok temu,

A jajko i pomidor jak pokroić?

jaewa Dodane ponad rok temu,

Zamieszczone przez Reno:A jajko i pomidor jak pokroić?

Ja kroję małe pomidory na 8, a jak duże to każdy kawałeczek jeszcze na pół. Jajko na 4 i jeszcze na pół, a fasolkę tak na 4-5 cm.

Fasolka oczywiście najlepsza świeża, ale z puszki też może być.

Ja tą sałatkę jadłam pierwszy raz podaną na płaskim pułmisku i każda warstwa była tylko raz. Też tak przez jakiś czas robiłam, ale ciągle było mało i mało, dlatego teraz robię w dużej misce i wszystkie warstwy razy 2.

Jak robię ją na wieczór, bo spodziewamy się gości to nie solę, bo się wody boję i jest wtedy tylko pieprz- jak ktoś chce to na talerzy sobie posoli.

reno Dodane ponad rok temu,

CZyli najlepiej jeść od razu? czy poczekać aż się warstwy przegryzą? Na pewno zrobię!

gosia Dodane ponad rok temu,

Ha! Zrobię dla chłopaków, bo ja pomidorów nie jem 🙁

jaewa Dodane ponad rok temu,

Zamieszczone przez Reno:CZyli najlepiej jeść od razu? czy poczekać aż się warstwy przegryzą? Na pewno zrobię!

Ja raczej robię ją na świeżo, bo tam w sumie nie ma się co przegryzać, a pomidor lepszy świeży niż skapciały. Czasem jednak robię trochę wcześniej i na wszelki wypadek nie solę.

usianka Dodane ponad rok temu,

Robie z oliwa i czosnkiem zamiast majonezu
w wersji bez jajka jako salatke do obiadu

ewike Dodane ponad rok temu,

głupie pytanie ta fasolka to surowa?

joannar Dodane ponad rok temu,

Zamieszczone przez ewike:głupie pytanie ta fasolka to surowa?

Miałam pytać o to samo i głupio mi było 😮

jaewa Dodane ponad rok temu,

A mi teraz głupio, że nie napisałam w przepisie że ugotowana, wydawało mi się to oczywiste.
Niedawno robiłam z fasolki w puszce z lidla- bardzo dobra, tylko wyłożylam ją wcześniej na ręczniki papierowe, żeby nadmiaru wody się pozbyć.

avi Dodane ponad rok temu,

Zamieszczone przez JaEwa:Układa się warstwami:
– fasolka szparagowa (u mnie zielona bo mi kolorystycznie pasuje)
– jajko na twardo
– pomidor (u mnie obrany)
posolić i popieprzyć i posmarować to lekko majonezem, jeszcze raz powrórzyć wszystkie warstwy.

My tą sałatkę uwielbiamy, jest sycąca, a jednocześnie lekka- szczególnie w okresie kiedy pomidor smakuje jak pomidor 🙂

polecam!
właśnie wcinam 😀
mniam mniammmmm….
pychota 😀

kotus Dodane ponad rok temu,

dzisiaj zrobię bo nie wiem co zrobić z tą resztką fasolki,która lezy w lodówcehmmm

kotus Dodane ponad rok temu,

zrobiłam wtedy tę sałatkę:)
jest rzeczywiście pyszna:)
mąż również był zachwycony:)

Znasz odpowiedź na pytanie: 3 składnikowa prosta i pyszna sałatka?

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Oczekując na dziecko
zagrożenie w trakcie ciąży?
Słyszałam, że jesli wyskoczy opryszczka na ustach w pierwszych tygodniach ciąży jest to zagrożenie dla ciąży i można później urodzić chore dziecko. Czy to jest prawda?
Czytaj dalej
Nasze zdjęcia
Moje cudowneeeeeeeeee wakacje
Egipt zachwycił mnie po raz drugi.Znów wyjeżdżałam z nadzieją,że kiedyś jeszcze do niego wrócę. Na początek kilka fotek z naszego hotelu-SUNRISE ISLAND VIEW RESORT
Czytaj dalej