Automat do chleba

Postów wyświetlanych: 3 - od 1 do 3 (wszystkich: 3)
  • Autor
    Wpisy
  • #105940

    aniaboy

    Witam,
    Proszę was o pomoc w wyborze automatu do chleba.
    Od jakiegoś czasu piekę chleb w piekarniku. Zamierzam kupić automat do chleba, głównym powodem jest to że mój piekarnik ciągnie 2100W 🙁 . Nie chce kupić najtańszego jakiegoś w pośredniej cenie. Obserwowałam już kilka na allegro i nie mogę się zdecydować.
    Zależy mi aby piekł duże bochenki ok 1kg, miał program na którym można upiec typowy chleb razowy z roznymi ziarnami i ciasto drożdżowe. Dobrze gdyby miał sygnał dźwiękowy informujący kiedy mam dosypać inne skladniki (np. ziarna)
    Prosze napiszcie jakie macie i czy jesteście zadowolone?
    Ja zastanawiam się nad : Kenwood BM250, Delonghi BDM1200, Alaska BM 2600
    Prosze o podpowiedzi i pomoc w wyborze
    A może Wy jakieś inne polecicie ????
    pozdrawiam

    #3902062

    klucha

    proponuję skorzystać z wyszukiwarki forumowej
    wątków na ten temat było trochę
    nawet się w nich wypowiadałam

    na pewno są w kącikach polecam i kucharskim, tam szukaj



    #3902063

    bep

    Zamieszczone przez aniaboy
    Witam,
    Proszę was o pomoc w wyborze automatu do chleba.
    Od jakiegoś czasu piekę chleb w piekarniku. Zamierzam kupić automat do chleba, głównym powodem jest to że mój piekarnik ciągnie 2100W 🙁 . Nie chce kupić najtańszego jakiegoś w pośredniej cenie. Obserwowałam już kilka na allegro i nie mogę się zdecydować.
    Zależy mi aby piekł duże bochenki ok 1kg, miał program na którym można upiec typowy chleb razowy z roznymi ziarnami i ciasto drożdżowe. Dobrze gdyby miał sygnał dźwiękowy informujący kiedy mam dosypać inne skladniki (np. ziarna)
    Prosze napiszcie jakie macie i czy jesteście zadowolone?
    Ja zastanawiam się nad : Kenwood BM250, Delonghi BDM1200, Alaska BM 2600
    Prosze o podpowiedzi i pomoc w wyborze
    A może Wy jakieś inne polecicie ????
    pozdrawiam

    A ja się wypowiem zanim przeniosą. Mamy automat clatronic. Piekłam w nim chleb razowy, zwykły pszenny, chałkę, ciasto na pizzę. Z sygnałem dźwiękowym kiedy wsypać ziarenka 😉 Staroć ma ponad 5 lat. Zajarana byłam z rok, może 2 – kupiłam Siostrze alaskę na prezent ślubny… Teraz króluje u nas tylko pieczywo zrobione ręcznie. Żytnie, pszenne, razowe, słodkie. IMO – smaczniejsze, nie ma dziury po śmigle. Tylko droższe – bo u nas piekarnik też ciągnie mnóstwo prądu. Także mimo, że mam to polecę ręczną robotę 😉

Postów wyświetlanych: 3 - od 1 do 3 (wszystkich: 3)


Musisz się zarejestrować lub zalogować, żeby odpowiedzieć

Close