Właśnie robie na jutrzejszy obiadek i postanowiłam Wam podsunąć szybką, prostą i pyszną zupkę 🙂
Znajomi wszyscy chwalą, mam nadzieję, że i Wam posmakuje
* Nalewamy wody 🙂
* Dodajemy włoszczyznę i gotujemy aż zmięknie
* 1-2 kostki rosołowe zależy jaką kto lubi intensywność. Można nie dawać wcale
* Majeranek! dość sporo, ziele angielskie, liście laurowe
* W naczyniu rozrabiamy żurek i barszcz biały Knorra bądź Winiary i dodajemy do garnka, po 1 opakowaniu
* Troszkę kwasku cytrynowego – do smaku! uważać by nie przesadzić
* Ziemniaczki
* Białą kiełbaskę – najlepiej ugotować oddzielnie i pilnować by się nie rozpadła. Jak wypłynie chwilę gotujemy i odkładamy do ostudzenia. Następnie obieramy ze skórki, kroimy i dodajemy
* Jarzynka, Sól, pieprz do smaku ew. troszkę magi
* Na koniec Śmietanę – ilość według uznania ja dodaję całą 500ml 18% piątnica
* Troszkę mąki do zagęstnienia (jak kto lubi)
* Jajeczka gotujemy oddzielnie i nakładamy pokrojone na talerz i zalewamy barszczo-żurem
Mam nadzieję, że nic nie przeoczyłam
Smacznego! 🙂
4 odpowiedzi na pytanie: barszcz biały + żurek pychooootka
Robię bardzo podobnie 🙂
U mnie nazywa się to “oszukana zalewajka” 🙂
oszukana ale jaka pysznaaaaaaaaaa 🙂
U mnie wielki gar tej zupki idzie w 2 dni i nikogo nie muszę namawiać do jedzenia 🙂
robię podobnie tylko ja podsmażam kiełbaskę i boczek razem z cebulą i wrzucam do zupy pychotaaaaaa
ooo 😀 sprobuję na pewno następnym razem! Brzmi zachęcająco 😉
Znasz odpowiedź na pytanie: barszcz biały + żurek pychooootka