BBB czyli Banalny Bakaliowiec Banity :)

Postów wyświetlanych: 15 - od 1 do 15 (wszystkich: 152)
  • Autor
    Wpisy
  • #105756

    banita

    składniki:
    – duża paczka krakersów
    – puszka mleka skondensowanego słodzonego
    – kostka masła
    – wiórki kokosowe
    – 200g suszonych moreli
    – 300 g rodzynek
    – 300 g orzechów włoskich
    – tabliczka czekolady gorzkiej

    Krakersy pokruszyć na blachę, zalać kostką rozpuszczonego masła. Na górę dać wymieszane, pokrojone bakalie z czekoladą. Zalać mlekiem skondensowanym i posypać wiórkami.
    Piec ok 1/2 godziny w 180 stopniach

    ot co! 🙂

    jak wolicie mniej słodkie to zamiast rodzynek dajcie żurawinę

    Smacznego 😀

    #3865950

    kasia

    jenyyyyyyy a ja myślałam że to trudniejsze
    zrobię na bank :Wow!:
    a to mleko to tak na surowo lać



    #3865951

    asik

    A na jaką to blaszkę?
    Taką małą keksówkę?

    #3865952

    banita

    mleko na surowo
    mówiłam, że banał, ja w kuchni to raczej za dobra nie jestem 🙂
    a blacha taka tradycyjna prostokątna

    #3865953

    bep

    Mam dziwne wrażenie, że nawet mi wyjdzie :Wow!:

    #3865954

    banita

    Bep, nie ma innej opcji, tego się nie da schrzanić 🙂



    #3865955

    aborka

    Zamieszczone przez banita
    składniki:
    – duża paczka krakersów
    – puszka mleka skondensowanego słodzonego
    – kostka masła
    – wiórki kokosowe
    – 200g suszonych moreli
    – 300 g rodzynek
    – 300 g orzechów włoskich
    – tabliczka czekolady gorzkiej

    Krakersy pokruszyć na blachę, zalać kostką rozpuszczonego masła. Na górę dać wymieszane, pokrojone bakalie z czekoladą. Zalać mlekiem skondensowanym i posypać wiórkami.
    Piec ok 1/2 godziny

    ot co! 🙂

    jak wolicie mniej słodkie to zamiast rodzynek dajcie żurawinę

    Smacznego 😀

    no tak… tego sie nie da schrzanić. w ostateczności mozna wyjeśc łyżką albo zalać mlekiem jako musli 🙂

    #3865956

    tuya

    Banita… no to pojechałaś…. wyglądało na bardzo pracochłonne, a smakowało nieziemsko … chcesz powiedzieć, że to cała filozofia???:)

    #3865957

    banita

    Zamieszczone przez karen.
    chcesz powiedzieć, że to cała filozofia???:)

    nieźle, nie? :Hyhy:

    #3865958

    agusek22

    trzeba wypróbować:Cwaniak:



    #3865959

    bep

    Zamieszczone przez banita
    Bep, nie ma innej opcji, tego się nie da schrzanić 🙂

    Oj to słabo mnie znasz. Umiem schrzanić dosłownie wszystko :Wow!:W końcu jakiś talent trzeba mieć :Śmiech:

    #3865960

    usianka

    Zamieszczone przez banita
    a blacha taka tradycyjna prostokątna

    drążę temat – jakich wymiarów ten prostokąt? :Fiu fiu:

    Wyrobuje Twoj przepis na 200% :Wow!:



    #3865961

    banita

    Zamieszczone przez Usianka
    drążę temat – jakich wymiarów ten prostokąt? :Fiu fiu:

    bo ja wiem :Hmmm…:
    jakieś 30×40 mniej więcej?
    blachę już oddałam mamie, ale mogę wymierzyć :Hyhy:

    #3865962

    jaga

    Jako, że na zlocie nie spróbowałam, czuję się zobowiązana do zrobienia tego cuda, bo wygląda mi apetycznie 🙂 No i te pochwały – lepszej rekomendacji nie trzeba :Fiu fiu:

    #3865963

    jaga

    Banita, miałam się dopytać o kilka rzeczy – o to, czy trzesz czekoladę, czy wrzucasz w większych kawałkach, ile dajesz wiórek kokosowych i w jakiej temperaturze pieczesz, ale… zrobiłam bez pytania. BBB ma być na jutro, a małż już 1/4 zjadł i się zachwyca :Fiu fiu:

    Szkoda, że na zlocie nie spróbowałam, miałabym punkt odniesienia, ale i tak jest PYCHA!

Postów wyświetlanych: 15 - od 1 do 15 (wszystkich: 152)


Musisz się zarejestrować lub zalogować, żeby odpowiedzieć

Close