bita smietana?

Postów wyświetlanych: 15 - od 1 do 15 (wszystkich: 28)
  • Autor
    Wpisy
  • #96902

    Anonim

    powiedzcie dziewczyny ktora smietana nadaje sie do ubijania- nie chodzi mi o procenty tylko o konkretna nazwe/firme- taka raczej ogolnodostepna coby udalo mi sie ja kupic ( PL). Pytam bo jeszcze NIGDY nie udalo mi sie ubic. Kiedys na forum ktos napisal ze nie wszystkie sie nadaja do ubijania, dlatego pytam… Sprawa jest powazna bo planuje na swieta zrobic snickersa z forumowego przepisu a tam jak nic musi byc bita smietana………;) ratujcie 😉

    #2171658

    kasia

    ja przeważnie do ciast daję śmietanę tortową 36%, w żółtym opakowaniu, ale i tak zawsze dodaję trochę namoczonej żelatyny



    #2171659

    agago

    Zamieszczone przez gucia
    powiedzcie dziewczyny ktora smietana nadaje sie do ubijania- nie chodzi mi o procenty tylko o konkretna nazwe/firme- taka raczej ogolnodostepna coby udalo mi sie ja kupic ( PL). Pytam bo jeszcze NIGDY nie udalo mi sie ubic. Kiedys na forum ktos napisal ze nie wszystkie sie nadaja do ubijania, dlatego pytam… Sprawa jest powazna bo planuje na swieta zrobic snickersa z forumowego przepisu a tam jak nic musi byc bita smietana………;) ratujcie 😉

    ja ostatnio ubiłam piątnicy w kubeczku tą czerwoną (dodałam trochę cukru pudru) nie wiem ile ona ma % 24? ale na pewno nie 36 była super szklankę można było do góry dnem postawić i nic by nie wypadło

    #2171660

    bastet

    Zamieszczone przez gucia
    powiedzcie dziewczyny ktora smietana nadaje sie do ubijania- nie chodzi mi o procenty tylko o konkretna nazwe/firme- taka raczej ogolnodostepna coby udalo mi sie ja kupic ( PL). Pytam bo jeszcze NIGDY nie udalo mi sie ubic. Kiedys na forum ktos napisal ze nie wszystkie sie nadaja do ubijania, dlatego pytam… Sprawa jest powazna bo planuje na swieta zrobic snickersa z forumowego przepisu a tam jak nic musi byc bita smietana………;) ratujcie 😉

    nigdy nie zwracalam uwagi na firme
    najwazniejsze zeby byla 36 % i byla bardzo dobrze schlodzona 🙂

    #2171661

    kiara

    Łaciatą kremowke 36 %
    Dodaje do niej smietanfx, albo rozpuszcona zelatyne

    #2171662

    usianka

    Zamieszczone przez cher
    nigdy nie zwracalam uwagi na firme
    najwazniejsze zeby byla 36 % i byla bardzo dobrze schlodzona 🙂

    ja tak samo, tyle ze 30tke tez akceptuje



    #2171663

    Anonim

    Zamieszczone przez kiara2003
    Łaciatą kremowke 36 %
    Dodaje do niej smietanfx, albo rozpuszcona zelatyne

    o- smietanfix, musze wyprobowac

    #2171664

    Anonim

    Zamieszczone przez cher
    nigdy nie zwracalam uwagi na firme
    najwazniejsze zeby byla 36 % i byla bardzo dobrze schlodzona 🙂

    szczesciara 😉 pamietam o tym chlodzeniu ale i tak mi sie nie udalo ubic….

    #2171665

    usianka

    Zamieszczone przez gucia
    szczesciara 😉 pamietam o tym chlodzeniu ale i tak mi sie nie udalo ubic….

    jakim cudem Ci sie nie udało??:Hmmm…: jedyne co mi przychodzi do glowy co moze sie wydarzyc, to ze maslo sie wytrąci – mnie tez sie to kiedys zdarzylo i od tamtej pory tylko ręcznie trzepaczką
    wyjmuje z lodówki, wrzucam cukier waniliowy i ubijam

    #2171666

    bastet

    tez mi to maslo wpadlo do glowy 😉
    albo ze smietana nie byla swieza ….

    ja ubijam blenderem
    nie mam w sobie grama cierpliwosci zeby to zrobic recznie 😉



    #2171667

    kiara

    Ja tez nie mam cierpliwosci do recznego ubujania:)
    Miksererm ubijam:)

    #2171668

    usianka

    Raz ubijalam mikserem i mi sie maslo zrobilo, wiec juz wole nie ryzykowac



    #2171669

    bep

    Zamieszczone przez Usianka
    Raz ubijalam mikserem i mi sie maslo zrobilo, wiec juz wole nie ryzykowac

    A dałaś wcześniej cukier?

    #2171670

    usianka

    Zamieszczone przez Bep
    A dałaś wcześniej cukier?

    juz nie pamietam :Wstyd:
    jesli nei dalam to dlatego zrobily mi sie grudki masla? sprawdze next time 🙂

    #2171671

    bep

    Zamieszczone przez Usianka
    juz nie pamietam :Wstyd:
    jesli nei dalam to dlatego zrobily mi sie grudki masla? sprawdze next time 🙂

    Tak mi się zawsze wydawało. I teraz chciałam potwierdzić swoją teorię… W każdym bądź razie ubijam nawet 30 bez zagęstników i śmietan fixów. Po chwili (jak się trochę ubije) dodaje cukier i jest fajnie…

Postów wyświetlanych: 15 - od 1 do 15 (wszystkich: 28)


Musisz się zarejestrować lub zalogować, żeby odpowiedzieć

Close