Botwinka

Postów wyświetlanych: 6 - od 1 do 6 (wszystkich: 6)
  • Autor
    Wpisy
  • #108804

    yenn

    Ostatnio mam ochotę na zupę- botwinkę tylko nie wiem jak ją zrobić :Wstyd: dziewczyny pomożcie i dajcie jakiś dobry, sprawdzony przepis 🙂

    #4610896

    koleta

    Gotuję wywar na mięsie z marchewką i pietruszką. Jak mięso jest prawie miękkie to dokładam pokrojoną botwinkę i razem gotuję. Sól, pieprz i sok z cytryny do smaku.Na koniec zabielam śmietaną lub jogurtem naturalnym



    #4610897

    agaz

    Ja gotuje wywar (taki rosolek z marchewka starta ),botwinka pokrojona ,ziemniaczki w kostke

    Po wylaczeniu daje smietane i pokrojone w kostke jajo na twardo

    #4610898

    yenn

    dzięki 🙂

    #4610899

    asik

    Ja nie lubię botwinki czy czerwonego barszczu na mięsnym wywarze
    robię wg tego przepisu

    #4610900

    bep

    Eeee… to u nas botwinkę robi moja Mama, ale to nie zupa nie ciepło tylko chłodnik. Je się ją w temperaturze pokojowej.
    Najpierw robi wywar (chyba mieso+warzywa), potem botwinka. jak jest już kolor to dolewa śmietany, a potem to juz poezja:
    ogórek kiszony, jajko to twardo (drobno pokrojone), zielony groszek i dużo świeżego koperku. Normalnie ślinię się na samą myśl :Wow!:

Postów wyświetlanych: 6 - od 1 do 6 (wszystkich: 6)


Musisz się zarejestrować lub zalogować, żeby odpowiedzieć

Close