Bronchovax – prosze o opinie

Postów wyświetlanych: 15 - od 1 do 15 (wszystkich: 16)
  • Autor
    Wpisy
  • #85905

    moniczek

    hej hej
    mam ogromna prosbe – w polowie marca pediatra chce podac Mikolajowi szczepionke Bronchovax
    Miki ma od jesieni chodzic do przedszkola, do tej pory mi nie chorowal – dwa antybiotyki w zyciu
    ale jak choruke to z grubej rury – zapalenie uszu – operacja
    no i teraz zapalenie pluc
    bardzo prosze o opinie – czy podawalyscie, z jakiemi efektami, czy warto, czy sa jakies skutki uboczne,
    dodam, ze w miedzyczasie wyjezdzamy w cieple kraje na wakacje ( koneic kwietnia)

    bede bardzo wdzieczna za wszelkie opinie i wypowiedzi

    Monika i Mikolajek z 08.08.2003

    #1308866

    awkaminska

    Re: Bronchovax – prosze o opinie

    bronchofaxon??? chodzi o trak? cykliczn? doustną szczepionkę???

    dostawała Jgoda ze skutkiem pozytywnym (jak miałą w wieku 2-2.5 roku kilka raz y zapalenie oskrzeli to teraz w wieku 9 lat po raz pierwszy od tamtaego czasu), dostaje Kamila (narazie początek więc trudno powiedzieć)….

    napewno niezaszkodzi ja dotejpory jestem zadowolona i z czystym sumieniem polecam.

    Agnieszka mama Jagody(09-10-97), Kamili(03-04-03) i cipulca nr3(18-02-07)



    #1308867

    moniczek

    Re: Bronchovax – prosze o opinie

    tak tak chodzi mi wlasnie o ta doustna cykliczna szczepionke
    ciesze sie z tej informacji – chce nazbierac jak najwiecej informacji zanim sie zdecyduje
    a jak mala przyjmowala to miala jakies skutki uboczne? goraczki? itp

    Monika i Mikolajek z 08.08.2003

    #1308868

    Anonim

    Re: Bronchovax – prosze o opinie

    polecam
    brał Krzyś, brałam ja; żadnych objawów ubocznych nie mieliśmy;

    Ewa i Krzyś

    #1308869

    dorotka1

    Re: Bronchovax – prosze o opinie

    Szymon bral na pewno 6 albo wiecej listkow
    polecam
    pomoglo
    bez skutkow ubocznych

    #1308870

    moniczek

    Re: Bronchovax – prosze o opinie

    oj to super informacje
    dzieki bardzo

    Monika i Mikolajek z 08.08.2003



    #1308871

    eli25

    Re: Bronchovax – prosze o opinie

    Mój synek własnie przyjmuje druga dawkę i nie ma żadnych efektów ubocznych.

    Julia i

    #1308872

    goha

    Re: Bronchovax – prosze o opinie

    Na Twoim miejscu podałabym bez wahania.
    Żałuję, że nie podałam tego typu preparatu mojemu synkowi przed jego pójściem do przedszkola może udałoby się uniknąć choć części chorób które przeszedł od września. Zmyliło mnie to, że Dareczek rzadko chorował, ale odkąd jest przedszkolakiem to istna masakra!!!! Zamierzam podać mu teraz choć moja pediatra jest sceptycznie nastawiona do tego rodzaju szczepionek. Przejrzałam wyniki badań klinicznych, poczytałam opinie na forum i to mnie przekonało.
    Co więcej, zastanawiam się czy nie zaaplikować sobie takiej kuracji, synek zaraża mnie prawie wszystkim co przywlecze z przedszkola, poza tym mam częste infekcje gardła oraz anginy.

    GOHA i Dareczek (02.04.03)

    #1308873

    moniczek

    Re: Bronchovax – prosze o opinie

    jeszcze jedno pytanie- a jesli wyjade za granice to mozna jakos ustawiac podawanie tej szczepionki, bo szczerze mowiac balabym sie bedac daleko podawac – a jak mu sie trafi jakas goraczka, alergia????
    moze tak byc???

    Monika i Mikolajek z 08.08.2003

    #1308874

    goha

    Re: Bronchovax – prosze o opinie

    Z tego co piszesz wyjazd szykuje się pod koniec kwietnia więc (jeżeli zaczniesz od początku marca) Mikołaj będzie już po dwóch dawkach szczepionki. Będziesz już wtedy wiedziała jak na nią reaguje. Poza tym masz jeszcze czas by skonsultować to z pediatrą. Trzymam kciuki by poszło gładko

    GOHA i Dareczek (02.04.03)



    #1308875

    awkaminska

    Re: Bronchovax – prosze o opinie

    Jagoda zaczeła przyjmować mając 2,5 roku bez skutkow ubocznych, Kamili dałam jak miała neicałe 3,5 (we wrrześniu), ona poza dawką wrzesień, październik, listopad po zapaleniu oskrzeli dostała jescze taką dawkę, że 10 dni brała, 10 przerwy, i tak całe opakowanie…. teraz wąłśnie sobie przypomniałąm że dziś powinnam znowu zacząć ale nie mam ze wzglądu na dzidzię jak pujść po receptę…. więc przesunie się kilka dni…

    Agnieszka mama Jagody(09-10-97), Kamili(03-04-03) i cipulca nr3(18-02-07)

    #1308876

    goha

    Re: Bronchovax – prosze o opinie

    Kochana, przyjmij spóźnione, ale bardzo serdeczne gratulacje!!! WOW!! Trzy córki!!
    Jak sobie radzisz ze swoja gromadką??

    GOHA i Dareczek (02.04.03)



    #1308877

    moniczek

    Re: Bronchovax – prosze o opinie

    a jak sie bierze ta szczepionke to jak jest z wychodzeniem na dwor? kontaktami z ludzmi? bardzo trzeba uwazac??

    Monika i Mikolajek z 08.08.2003

    #1308878

    adonay

    Re: Bronchovax – prosze o opinie

    moja paula brala po 3 serie i mniej choruje od tamtego czasu.a jak zachoruje to organizm jakis jest silniejszy do walki.a ona to chorowite dziecko-ciagle chorowala,wszystko lapala a teraz jest poprawa.polecam


    paulina szymon lidia

    #1308879

    jutajazz

    Re: Bronchovax – prosze o opinie

    Mnie lekarz kazał łączyć bronchovaxom z groprimosiną, mianowicie podawać 10 dni bronchovaxom, potem 10 dni groprimosię, 10 dni przerwy i tak 3x, potem przerwa pół roczna i znów. Groprimosina działa tak samo jak isopromisina.
    Moje dziecko wybrało serię taką 2x i infekcje trwają krócej, ale niestety nadal choruje, chodzi do przedszkola i choruje jakby nic nie brała uodparniającego.
    Pozdrawiam – ULA i Hania – 14.01.03

Postów wyświetlanych: 15 - od 1 do 15 (wszystkich: 16)


Musisz się zarejestrować lub zalogować, żeby odpowiedzieć

Close