Postów wyświetlanych: 8 - od 1 do 8 (wszystkich: 8)
Postów wyświetlanych: 8 - od 1 do 8 (wszystkich: 8)
Musisz się zarejestrować lub zalogować, żeby odpowiedzieć
znalazlam moj ulubiony przepis:)
Brzmi nieźle – zwłaszcza, że cała nasza rodzinka to pomidorojady. 🙂 Spróbuję. Do tej pory robiłam tylko chłodnik litewski.
Zamieszczone przez DziuniaP
Brzmi nieźle – zwłaszcza, że cała nasza rodzinka to pomidorojady. 🙂 Spróbuję. Do tej pory robiłam tylko chłodnik litewski.
ten jest pyszny i prosty!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
no no…… brzmi ciekawie…., a co jak dodać czosneczek????? i oregano i bazylię????:Hmmm…:
Zamieszczone przez Nunak
no no…… brzmi ciekawie…., a co jak dodać czosneczek????? i oregano i bazylię????:Hmmm…:
jest jeszcze pyszniejsze, ale to jak ktos juz lubi:)
maz nie znosi, ale ja bazylie i czosnek mniam:)
Zamieszczone przez DziuniaP
Brzmi nieźle – zwłaszcza, że cała nasza rodzinka to pomidorojady. 🙂 Spróbuję. Do tej pory robiłam tylko chłodnik litewski.
a jak robisz litewski?
Gazpacho ktos probowal? Znacie? Bo jak nie to sluze przepisem 🙂
Zamieszczone przez Jane
a jak robisz litewski?Gazpacho ktos probowal? Znacie? Bo jak nie to sluze przepisem 🙂
jak prosty to dawaj:)
Zamieszczone przez nelly
jak prosty to dawaj:)
jak drut 🙂
skladniki:
6 srednich dojrzalych pomidorow
1 ogorek
2 papryki zielone
1 papryka czerwona
„serce” duzej cebuli – chodzi o to, zeby nie dawac tych zewnetrznych twardych warstw
zabek czosnku
dwie „wczorajsze” bulki
sol, pieprz, ocet balsamiczny, oliwa z oliwek
1. Najpierw trzeba namoczyc bulki w wodzie skropionej oliwa i posolonej do smaku.
2. Sparzyc pomidory, pokroic
3. Pokroic rowniez pozostale warzywa, po czym zmiksowac na gladka mase z odrobina wody
4. Dodac bulki z woda i miksowac dalej
5. Przetrzec calosc przez sitko, zeby min wyeliminowac skorki z papryki
6. Doprawic do smaku
Na lato super jak ktos lubi warzywa. Rewelacyjnie chlodzi, odswieza i gasi pragnienie.
Musisz się zarejestrować lub zalogować, żeby odpowiedzieć
Rodzice » Tematy » NA KAŻDY TEMAT » Książka kucharska » chlodnik pomidorowy