chlodnik pomidorowy

Postów wyświetlanych: 8 - od 1 do 8 (wszystkich: 8)
  • Autor
    Wpisy
  • #100044

    Anonim

    znalazlam moj ulubiony przepis:)

    #2580274

    dora

    Brzmi nieźle – zwłaszcza, że cała nasza rodzinka to pomidorojady. 🙂 Spróbuję. Do tej pory robiłam tylko chłodnik litewski.



    #2580275

    Anonim

    Zamieszczone przez DziuniaP
    Brzmi nieźle – zwłaszcza, że cała nasza rodzinka to pomidorojady. 🙂 Spróbuję. Do tej pory robiłam tylko chłodnik litewski.

    ten jest pyszny i prosty!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    #2580276

    nunak

    no no…… brzmi ciekawie…., a co jak dodać czosneczek????? i oregano i bazylię????:Hmmm…:

    #2580277

    Anonim

    Zamieszczone przez Nunak
    no no…… brzmi ciekawie…., a co jak dodać czosneczek????? i oregano i bazylię????:Hmmm…:

    jest jeszcze pyszniejsze, ale to jak ktos juz lubi:)
    maz nie znosi, ale ja bazylie i czosnek mniam:)

    #2580278

    jane

    Zamieszczone przez DziuniaP
    Brzmi nieźle – zwłaszcza, że cała nasza rodzinka to pomidorojady. 🙂 Spróbuję. Do tej pory robiłam tylko chłodnik litewski.

    a jak robisz litewski?

    Gazpacho ktos probowal? Znacie? Bo jak nie to sluze przepisem 🙂



    #2580279

    Anonim

    Zamieszczone przez Jane
    a jak robisz litewski?

    Gazpacho ktos probowal? Znacie? Bo jak nie to sluze przepisem 🙂

    jak prosty to dawaj:)

    #2580280

    jane

    Zamieszczone przez nelly
    jak prosty to dawaj:)

    jak drut 🙂

    skladniki:

    6 srednich dojrzalych pomidorow
    1 ogorek
    2 papryki zielone
    1 papryka czerwona
    „serce” duzej cebuli – chodzi o to, zeby nie dawac tych zewnetrznych twardych warstw
    zabek czosnku
    dwie „wczorajsze” bulki

    sol, pieprz, ocet balsamiczny, oliwa z oliwek

    1. Najpierw trzeba namoczyc bulki w wodzie skropionej oliwa i posolonej do smaku.
    2. Sparzyc pomidory, pokroic
    3. Pokroic rowniez pozostale warzywa, po czym zmiksowac na gladka mase z odrobina wody
    4. Dodac bulki z woda i miksowac dalej
    5. Przetrzec calosc przez sitko, zeby min wyeliminowac skorki z papryki
    6. Doprawic do smaku

    Na lato super jak ktos lubi warzywa. Rewelacyjnie chlodzi, odswieza i gasi pragnienie.

Postów wyświetlanych: 8 - od 1 do 8 (wszystkich: 8)


Musisz się zarejestrować lub zalogować, żeby odpowiedzieć

Close