chrupiące wątróbki

Postów wyświetlanych: 3 - od 1 do 3 (wszystkich: 3)
  • Autor
    Wpisy
  • #21790

    agus-25

    Wlewamy dość dużo tłuszczu na patelnię, rozgrzewamy go do wysokiej temperatury a następnie wrzucamy otoczone mąką wątróbki drobiowe i uciekamy z kuchni. Kiedy przestanie pryskać tłuszczem wchodzimy w ochronnym płaszczu i obuwiu przekręcamy wątróbki i tak długo smażymy aż wątróbki się dobrze przypieką. Następnie smażymy cebulkę i jak cebulka się podrumieni wrzucamy do niej wątróbkę i dopiero doprawiamy wszystko solą. Potem częstujemy męża a my zabieramy się za zmywanie tłuszczu z sufitu, ścian i podłogi :))))))))))))))))))
    Przepis tylko dla osób które chcą urozmaicić sobie dzień w kuchni 😉

    Agus i Kamilek (24.03.2003)

    #299221

    ewike

    Re: chrupiące wątróbki

    Hi, hi, hi świetnie to opisałaś :)))
    Ostatnio miałam tak przy gotowaniu gulaszu z serc, po czym mama uświadomiła mi, że to z powodu tego, że serca były mokre.
    Nastepnym razem spróbuję wytrzeć papierowym ręczniczkiem i ciekawa jestem bardzo czy pomoże …

    Ewike
    wykresik



    #299222

    laura1

    Re: chrupiące wątróbki

    Bardzo dobra jest watrobka z pieczarkami bez cebuli.

    laura (26.10.03)

Postów wyświetlanych: 3 - od 1 do 3 (wszystkich: 3)


Musisz się zarejestrować lub zalogować, żeby odpowiedzieć

Close