Ciasto drożdżowe – mrozimy?!

Postów wyświetlanych: 2 - od 1 do 2 (wszystkich: 2)
  • Autor
    Wpisy
  • #103792

    aleinii

    Kochane!

    Bardzo Was proszę o pomoc.
    Wczoraj z tego wszystkiego nie kupiłam chleba, więc postanowiłam upiec toskański.

    I jak to baba w ciąży zamiast 7g drożdży do zaczynu dałam 70!!

    Rośnie mi to jak nie wiem….:)) W ostateczności upiekę 3 chleby, jeden zamrożę, drugi dam mamie, trzeci zjemy. Wystarczy jeszcze na bułki…

    Ale perspektyw całego dnia w kuchni?!

    Można mrozić zaczyn z drożdży?!

    Jak robię pączki to miskę z ciahem drożdżowym a wcześniej z zaczynem umieszcza się w lodowatej wodzie, więc wiem że zimno im nie szkodzi, ale zamrażarnik?

    #3445435

    granola

    co do zaczynu nie wiem:( ale ciasto na pewno moza mrozic wiec moze wyrob ciasto i do zamrazary

Postów wyświetlanych: 2 - od 1 do 2 (wszystkich: 2)


Musisz się zarejestrować lub zalogować, żeby odpowiedzieć

Close