Kochane!
Bardzo Was proszę o pomoc.
Wczoraj z tego wszystkiego nie kupiłam chleba, więc postanowiłam upiec toskański.
I jak to baba w ciąży zamiast 7g drożdży do zaczynu dałam 70!!
Rośnie mi to jak nie wiem….:)) W ostateczności upiekę 3 chleby, jeden zamrożę, drugi dam mamie, trzeci zjemy. Wystarczy jeszcze na bułki…
Ale perspektyw całego dnia w kuchni?!
Można mrozić zaczyn z drożdży?!
Jak robię pączki to miskę z ciahem drożdżowym a wcześniej z zaczynem umieszcza się w lodowatej wodzie, więc wiem że zimno im nie szkodzi, ale zamrażarnik?
1 odpowiedzi na pytanie: Ciasto drożdżowe – mrozimy?!
co do zaczynu nie wiem:( ale ciasto na pewno moza mrozic wiec moze wyrob ciasto i do zamrazary
Znasz odpowiedź na pytanie: Ciasto drożdżowe – mrozimy?!