Ciekawostki kulinarne

Postów wyświetlanych: 3 - od 1 do 3 (wszystkich: 3)
  • Autor
    Wpisy
  • #19357

    pikpok

    Kochane forumowiczki, każda z nas zna niezawodne sposoby na smaczne potrawy lub kupienie najlepszego owocu ( ja np,. dopiero niedawno dowiedziałam się, że dojrzały grejfrut rzucony powinien odbić się od podłogi jak piłka, te niedojrzałe ponoć się nie odbijają). Chciałabym się dowiedzieć jak rozpoznać dobre awokado, melona, ananasa. Czekam z niecierpiliwością na Wasze rady:)

    Agnieszka i Olo (ur. 11.01.2002)http://www.strony.wp.pl/wp/wieland/

    #271174

    julia

    Re: Ciekawostki kulinarne

    ananasa poznaję po zapachu
    dojrzały pachnie pięknie, słodziutko – no i jest miekki u nasady – ale sprzedawcy raczej nie pozwalają macać 🙂

    Inaśkowa mama(9m)



    #271175

    daga25

    Re: Ciekawostki kulinarne

    Jak się zapuka w arbuza, trzymając przy nim ucho, powinno być wręcz echo, słychać stukanie w środku.

    Daga i Zuzia 21 kwietnia 2003

Postów wyświetlanych: 3 - od 1 do 3 (wszystkich: 3)


Musisz się zarejestrować lub zalogować, żeby odpowiedzieć

Close