Ciekawostki kulinarne

Kochane forumowiczki, każda z nas zna niezawodne sposoby na smaczne potrawy lub kupienie najlepszego owocu ( ja np,. dopiero niedawno dowiedziałam się, że dojrzały grejfrut rzucony powinien odbić się od podłogi jak piłka, te niedojrzałe ponoć się nie odbijają). Chciałabym się dowiedzieć jak rozpoznać dobre awokado, melona, ananasa. Czekam z niecierpiliwością na Wasze rady:)

Agnieszka i Olo (ur. 11.01.2002)http://www.strony.wp.pl/wp/wieland/

2 odpowiedzi na pytanie: Ciekawostki kulinarne

julia Dodane ponad rok temu,

Re: Ciekawostki kulinarne

ananasa poznaję po zapachu
dojrzały pachnie pięknie, słodziutko – no i jest miekki u nasady – ale sprzedawcy raczej nie pozwalają macać 🙂

Inaśkowa mama(9m)

daga25 Dodane ponad rok temu,

Re: Ciekawostki kulinarne

Jak się zapuka w arbuza, trzymając przy nim ucho, powinno być wręcz echo, słychać stukanie w środku.

Daga i Zuzia 21 kwietnia 2003

Znasz odpowiedź na pytanie: Ciekawostki kulinarne?

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Książka kucharska
Melonowy deser-Karolka
Patent na słodki, owocowy deser... Składniki: - melony (takie żółte) - po połówce na jedną osobę - brzoskwinie z puszki (ale może być też arbuz) Przygotowanie: Melony trzeba przekroić na
Czytaj dalej
Mam z dzieckiem taki problem
mowi brzydkie slowa...
Julka ma dwa latka i powtarza wszystko co uslyszy,np.idz z tad mowi do nas,obcych,znajomych.Powtarza brzydkie slowa.Juz nie wiem co robic,jak sie wtedy zachowywac...Pomocy
Czytaj dalej