co na „stojące” party?

Postów wyświetlanych: 10 - od 1 do 10 (wszystkich: 10)
  • Autor
    Wpisy
  • #41393

    Anonim

    Dziewczyny, poradźcie co zrobić na ciepło – coś finezyjnego, ale tak, żeby nie trzeba było używać obydwu sztućców (nie mam dużego stołu) – tak, żeby goście mogli jeść sobie trzymając talerz w rękach.
    Odpada bogracz, gulasz, bigos, chińszczyzna, spaghetti

    Kaśka z Natusią (prawie dwuletnią 🙂

    #542591

    milutka

    Re: co na \”stojące\” party?

    Polecam kawałki kurczaka smażone we frytownicy. Najpierw piersi z kurczaka pokroic w długie cienkie paski, dodac przyprawy do kurczaka. Obtoczyc w ciescie nalesnikowym i potłuczonych płatkach kukurydzianych (bedą wtedy chrupiące) i siup na rozgrzany olej najlepiej we frytownicy.
    Ja do jednej czesci dodaje ostrej papryki i wychodzą kawałki na ostro.
    Polecam taką przekąske.

    Ewa, Sandra , Sebastian



    #542592

    Anonim

    Re: co na \”stojące\” party?

    Pycha! A podajesz to z pieczywem?

    Kaśka z Natusią (prawie dwuletnią 🙂

    #542593

    ika

    Re: co na \”stojące\” party?

    Cóż ja zawsze polecam dwie rzeczy oprócz tradycyjnych koreczków( ammmaleńkie mieszkanie i stolik więc musiałam w taki sposób się zorganizować) Naturalnie wszelkie koreczki – na ostro, lub owocowe.
    oraz
    kanapeczki zapiekene
    *bagietka
    *rokpol lub inny ser tego typu np dar blue
    *masełko
    *orzechy włoskie
    bagietkę kroimy na małe kanapeczki, smarujemy masłem, na każdą kanapeczkę kładziemy plasterek rokpola, a na to orzech włoski. Zapiekamy w piekarniku jakies 20 minut( aż orzeszek troszkę się zrumieni a serek rozpłynie)
    Smakuje nawet tym, którzy nie lubią serów z pleśnią. Podaje na ciepło nawet na blasze, na której się piekło. Znika bardzo szybko, bo zapach pobudza kubki smakowe. Ja zawsze je wstawiam kiedy goście przychodzą, te 20 minut mija raz dwa

    Śliwki z bekonem
    *śliwki suszone ( jakies dobre np kalifornijskie, albo inne mięsiste)
    *bekon/ chudy boczek w plasterkach
    *wykałaczki

    każdą śliwkę owija się bekonem( plasterkiem) spina wykałaczką i fru na blachę do piekarnika. Jak się zrumieni i zapiecze – mniam gotowe. Ciekawa kompozycja smakowa.

    Zaletą tych przekąsek jest to, ze można je przygotować dużo wczesniej i wstawić w momencie wchodzenia gości nie spędzajac więcej niż 3 minuty w kuchni.
    Pozdrawiam ciepło

    ika z syneczkiem Igorem marcowym lub kwietniowym

    #542594

    milutka

    Re: co na \”stojące\” party?

    Tak naprawde to goscie sobie nakładają a ja juz nie patrze z czym jedzą. Jest na stole i pieczywo. Ale ja zazwyczaj robie surowke z pekinskiej kapusty, kukurydzy i papryki z majonezem.

    Ewa, Sandra , Sebastian

    #542595

    Anonim

    Re: co na \”stojące\” party?

    ja w środek śliwki wkładam jeszcze migdały lub orzechy włoskie ! mniammmmmmmmmmm:)

    [i]Ewa i Krzyś (15 mies.)



    #542596

    Anonim

    to fakt

    śliweczki sama robie i sa pycha:)

    Bruni i Filipek’04.2003

    #542597

    moniqe

    Re: co na \”stojące\” party?

    witam serdecznie!!!! mam pytanie odnośnie koreczków z boczusiem-czy boczek ma być wędzony czy surowy i czy doprawić czymkolwiek?prosze o odpowieć poniewarz strasznie się napaliłam na te pyszności a roczek mojego synusia tusz tusz.Dzięki serdeczne.POZDRAWIAM.


    -Moniqe-
    (17.05.99)(21.03.03)

    #542598

    ika

    Re: co na \”stojące\” party?

    Boczek wędzony i ja juz niczym nie doprawiam, choc te orzeszki do środka mnie zaintrygowały…
    naprawdę też polecam te kanapeczki z rokpolem, nie brzmi smakowicie ale naprawdę są super…

    ika z syneczkiem Igorem marcowym lub kwietniowym

    #542599

    redzia33

    Re: co na \”stojące\” party?

    Mogłabys powiedzieć ile czasu piec te rzeczy w piekarniku i na ile stopni?

    Redzia i Michaś (2.09.2003)

Postów wyświetlanych: 10 - od 1 do 10 (wszystkich: 10)


Musisz się zarejestrować lub zalogować, żeby odpowiedzieć

Close