Zajrzałam do “Książki Kucharskiej”. PORA zamieściła fajne przepisy dla dzieci… A ja się zastanawiam… Jakie jedzenie podajecie? Słoiczkowe? Same gotujecie? A jesli same, to czy znacie pochodzenie produktów? Napiszcie też jak się u Was miało karmienie do wieku dzieci… Dzieki…
4 odpowiedzi na pytanie: Co na talerzu?
Re: Co na talerzu?
Temat ten wałkowalam od dawna 🙂
zupki gotuję od początku. Czasem daję ze sklepu, ale sporadycznie. Deserki kupuję bo zima to kiepski sezon. Potem bedę miała wlasne maliny, jablka itd.
Pochodzenie mięska, marchewki, kartofli znam.
Ale np. brokuly podaję mrożone hortexu lub te holenderskie.
Słuzę poradą jakbyś miała pytania.
Ania i Asieńka (07.08.03)
Re: Co na talerzu?
Ja nic nie gotuje. Nigdy bym nie ugotowała takich rzeczy jak w słoiczkach. SA takie świetne i wymyslne potrawy że musiałabym chyba nic nie robić tylko gotować.Deserki tez oczywićie ze słoiczka bo teraz brak owoców.
LESZCZYNKA I EMILKA (23.09.03)
Re: Co na talerzu?
do 8 m-ca tylko sloiczki, potem sama gotowalam zupki i tak jest do dzis!
Uwaga na wiosenne warzywka moga zawierac duzo chemi dlatego lepiej /jesli sie zdecydujesz gotowac/ z mrozonek
Re: Co na talerzu?
Ja Marcie zupki daję tylko własnej roboty. Te ze słoików sa dla mnie niedobre i Marta za nimi tez nie przepada.
Warzywa kupuję w sklepie z ekologicznymi uprawami (sa na to certyfikaty) i zamierzam dodawać takie wazywa których tam nie można kupić (np. kalafior, groszek, fasola) z mrożonek.
Mięso daje ze słoiczków, bo nie mam pewności, że takie sklepowe jest ok.
Dorota i Martusia 7.07.2003
Znasz odpowiedź na pytanie: Co na talerzu?