co z mąki kukurydzianej??

Postów wyświetlanych: 11 - od 1 do 11 (wszystkich: 11)
  • Autor
    Wpisy
  • #98181

    ochanecik

    właśnie, co można z niej upiec??? Mam 2 kg i nie wiem co z nią zrobić. Będę wdzięczna za przepisy i porady.
    pozdrawiam

    #2380587

    qr-chuck

    TACOS 😀

    Znalazłam takie:

    Chociaż wg mnie to nadzienie może być dowolne, ale same naleśniki – mniam 🙂



    #2380588

    klucha

    ja w niej obtaczam schaboszczaki
    zagęszczam nią sosy

    #2380589

    elik

    jezeli nie masz przeciwskazan uczuleniowych do mieszania z innymi makami, to mozna po prostu dodawac do pszennej. Daje ladny zolty kolor wypiekom, nadaje sie od panierowania(sama albo wymieszana z bulka tarta), mozna zrobic tortille, mozna jako dodatek do sosow, wszedzie tam, gdzie maki pszennej dodaje sie w niewielkich ilosciach mozna zastapic ja kukrydziana, mozna dodac do plackow ziemniaczanych, racuchow, do biszkopta (ale z samej kukurydzianej nie wyjdzie dobry)
    naprawde mase rzeczy mozna zrobic z tej maki jako maki dodatkowej. Z samej kukurydzianej to chyba tylko tortille

    #2380590

    jaewa

    Ostatnio podawałam Kasi przepis na skrzydełka w panierce z mąki kukurydzianej, może Ci się spodoba:

    #2380591

    ochanecik

    Dziękuję:) muszę wypróbować.



    #2380592

    ochanecik

    Elik, bardzo dziękuję za te informacje. W życiu bym nie pomyślała, że mąka kukurydziana może mieć takie zastosowania. Rzeczywiście zacznę ją wykorzystywać mieszając ze zwykłą mąką. Przynajmniej teraz wiem, że ją wykorzystam a nie wyrzucę:)

    #2380593

    ochanecik

    a skrzydełka będą na obiadek w przyszłą niedzielę:)

    #2380594

    gosia

    Zamieszczone przez Klucha
    ja w niej obtaczam schaboszczaki
    zagęszczam nią sosy

    Się podpiszę

    #2380595

    ciapa

    Zamieszczone przez kurczak
    TACOS 😀

    Znalazłam takie:

    Chociaż wg mnie to nadzienie może być dowolne, ale same naleśniki – mniam 🙂

    A robiłas może te nalesniczki?
    Ja się pewnie jutro na ne skusze. Zawsze do burrito kupowałam ale drogo wychodz i jakies takie nie za specjalne. Spróbuje upiec jutro z mąki kukurydzianej.



    #2380596

    ciapa

    Odowiem sobie sama 🙂
    Robiłam prawie pół na pół z mąką pszenną (wiecej kukurydzianej) plus jaja i woda – wyszły ekstra placki do burrito – lepsze niż w sklepie, juz nigdy gotowców kupowac nie będę.
    Do tego młodemu robiłam z przepisu z opakowania placuszki kukurydziane – tez pół na pół plus jajka, cukier i troche proszku, podawane z dzemem – wmłocił wszystko 🙂

Postów wyświetlanych: 11 - od 1 do 11 (wszystkich: 11)


Musisz się zarejestrować lub zalogować, żeby odpowiedzieć

Close