Czy ktoś może porównać moje wyniki ze swoimi?

Mam prośbę, chciałabym sprawdzić na forum moje wyniki. Wizyty dopiero w środę, a mnie one się mocno zmieniły z wynikami z zeszłego miesiaca:

a więc:
Krew:
Krwiniki białe (WBC) – 11.100
Krwiniki czerwone (RBC) – 3.560.00
Hemoglobina (HGB) – 10,7

Mocz:Leukocy 11-12, erytrocyty

Dziękuję!

Agnieszka i Bartosz (28.06.03)

5 odpowiedzi na pytanie: Czy ktoś może porównać moje wyniki ze swoimi?

Dodane ponad rok temu,

Re: Czy ktoś może porównać moje wyniki ze swoimi?

Podam Ci normy…
krwinki czerwone 4,-6,3
hemoglobina 12,0-18,0 (ale w ciąży nawet 11 jest ok)
krwinki białe 4,1-10,9 ( w ciąży może być ta norma przekroczona)

jesli chodzi o mocz to nie wiem…

ja mam wyniki z ostatniego badania :
krwinki czerwone 3,7
hemoglobina 12,0
krwinki białe 7,2

wiec jedynie biale kwinki i hemoglobina jest ok… dostaje żelazo na podwyzszenie poziomu erytrocytów …mialam tez ponizej normy wyniki na hematokryt (HTC)

jezeli nie bralas zelaza to pewnie teraz lekarz ci je przepisze… nie są to alarmująco duze odchyly od normy więc bez paniki ja obnizony poziom erytrocytow mam od grudnia i lekarka mówi ze wyniki są całkiem dobre…trzeba się tylko wspomóc żelazem i odpowiednią dietą…

Weronka (termin 6.06.03)

monikavi Dodane ponad rok temu,

Re: Czy ktoś może porównać moje wyniki ze swoimi?

Cześć Aga, Służę pomocą z moimi badaniami robionymi niecałe 2 tyg. temu:
Krwinki białe -12,11 -troche za wysokie ale u nas cieżarówek tak się zdarza i moja ginka powiedziała że ok ( to może świadczyć o jakimś stanie zapalnym, ja np. mam problemy z dziąsłami w ciąży i to pewnie dlatego, norma u nieciężarnych jest do 10,2, ale to nieistotne bo my przecież ciężarne)
Krwinki czerwone 4,27 ( norma 4-5), u ciebie ciut niżej ale to przez lekką anemię pewnie bo masz hemoglobinę nieco poniżej normy (12-16). Pewnie dostaniesz żelazo do wcinania. Ja mam dość ładną hemoglobinę bo 13,6 ale to nie sztuka bo zawsze miałam ponad 16 więc miało mi z czego spaść:-).
Jesli chodzi o mocz to ja mam leukocyty w normie bo 1-2 a norma mówi o 0-3, więc nie wiem jak zinterpretowac twój wynik. Ale nie martw się ważne że nie masz w moczu cukru i białka. Więc głowa do góry i nie martw się. Pozdrawiam

Monika (29.06.2003)

13aga Dodane ponad rok temu,

Re: Czy ktoś może porównać moje wyniki ze swoimi?

To sa moje wyniki robinone mniej wiecej dwa tygodnie temu. W nawiasie podane sa normy :

Krwinki biale 13.07 ( 4,00-10,00 )
Krwinki czerwone 3.88 (4,2-5,4 )
hemoglobina 11.90 ( 12,00-16,00 )
hematokryt 35.10 ( 38,00-47,00 )
Pozdrawiam 🙂

Aguś i ? ( 17. 06. 2003 )

bestia Dodane ponad rok temu,

Re: Czy ktoś może porównać moje wyniki ze swoimi?

moje wyniki badań
WBC 7,9
RBC 4,05
HGB 11,9
pozdrawiam Anetta i 23 tygodniowa Sonia lub Arno

ada2 Dodane ponad rok temu,

Re: Czy ktoś może porównać moje wyniki ze swoimi?

Hejka. Moje ostatnie wyniki to:
RBC 3.14 norma (4.00 – 5.50)
HCT 29.2 (36.00 – 48.00)
MCV 93 (80.00 – 100.00)
HGB 9.9 (12.00 – 16.50)
MCHC 33.8 (31.50 – 34.00)
MCH 31.5 (26.00 – 34.00)
WBC 8.8 (4.00 – 10.00)
PLT 138 (160.00 – 400.00)
A więc nie wszystko dobrze. Mam anemię więc łykam Zelazo i Folik.
Jedyne co dobre to mocz tu wyniki są super.

Znasz odpowiedź na pytanie: Czy ktoś może porównać moje wyniki ze swoimi??

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Oczekując na dziecko
twardnienie brzucha:(
jestem w 18 tygodniu i dwa dni temu ,w nocy , po urodzinkach kolegi nagle stwardniał mi brzuch:(poczułąm to i spanikowałam:(i brzuch nadal jest twardy i taki jakby zdrętwiały:(dziś idę
Czytaj dalej
Noworodek, niemowlę
Basiulec już 3 miechy na świecie :)
Dziś w imieniu córki zapraszam na forumową imprezkę z okazji 3 miesięcy urodzinowych Basiulca!!!! A więc sutki (dla jedzących naturalnie) i smoczki (dla jedzących sztucznie) w górę i w gardziołka
Czytaj dalej