Czym przełożyć biszkopt na tort?

Postów wyświetlanych: 5 - od 1 do 5 (wszystkich: 5)
  • Autor
    Wpisy
  • #67291

    mery

    Polećcie jakąś dobrą masę/krem do tortu. Mam urodzinki i chcę zrobić pyszny torcik ale nie chcę tradycyjnego kremu.
    Z góry dzięki

    mery i Adaś

    #858936

    olaka

    Re: Czym przełożyć biszkopt na tort?

    Ja polecam bitą smietanę z truskawkami. PYCHA!! (śmietana tortowa ze śmietan fixem. Nie może się nie udać, tyle tylko, że śmietana musi być b. dobrze schłodzona 🙂

    Ola i Ninka ur. 30 maja 2003



    #858937

    beakra4

    Re: Czym przełożyć biszkopt na tort?

    POTRZEBNE CI BEDA(W ZALEZNOSCI OD WIELKOSCI TORTU NA SREDNI POWINNO WYSTARCZYC)
    -750 ML (3 SZTUKI) SMIETANKI 30%,ALE TYLKO” LACIATA”
    -3 BIALE CZEKOLADY(NIE MOZE BYC CZARNA BO NIE WYJDZIE KREM-NAJLEPSZA JEST”ALPEN GOLD”)
    CZEKOLADY MUSISZ ROZPUSCIC W SMIETANCE-NIE MOZESZ DOPUSCIC DO WRZENIA,ODSTAWIASZ TO NA NOC DO LODOWKI.NASTEPNEGO DNIA UBIJASZ AZ DO ZGESTNIENIA MASY.MOZESZ DODAC KAKAO.NAJLEPIEJ NA MASE NAKLADAC OWOCE BO JEST ONA DOSC SLODKA(ALE BARDZO PYSZNA)I WTEDY SMAKI SIE WYROWNAJA.PASUJA TRUSKAWKI,ALE MOGA BYC TEZ WINOGRONA.WYPROBUJ PRZEPIS BO WARTO.POZDROWIENIA I WSZYSTKIEGO NAJ..

    #858938

    dna

    Re: Czym przełożyć biszkopt na tort?

    podam ci przepis mojej tesciowej na najpyszniejszy krem jaki jadlam:

    poltora szklanki cukru z 3 jajami utrzec na parze. Gdy cukier juz sie ladnie rozpusci, sciagnac z ognia, ale dalej mieszac!!!! Gdy
    juz przestygnie dodac do wczesniej utartego masla (cała kostka). Wymieszac. Dodac 6 srednich, zmiazdzonych truskawek (ale odlac nadmiar soku).
    Nie za duzo bo sie zwazy krem. przelozyc ciasto:)))

    Koniecznie wyprobuj!

    Dana&Gabi 23.09.03

    #858939

    dna

    Re: Czym przełożyć biszkopt na tort?

    a ze sezon na truskawki i troche buszowalam na innym forum, wiec podam inne przepisy

    I
    1 kg truskawek , 5 łyzek cukru- zagotowac , odparować, wsypać 1 kisiel, ostudzić, 1 kostke margaryny dobrze utrzec , dodac do masy truskawkowej

    II
    Śmietanowiec 🙂

    3 łyżki żelatyny
    1 szklanka przegotowanej wody
    1 litr śmietany (może być 18%)
    1 szklanka cukru pudru
    1 cukier waniliowy
    owoce (np. brzoskwinie ananas truskawki)
    2 galaretki

    Śmietanę zmiksować z cukrem pudrem i cukrem waniliowym
    Żelatyne zalać przegotowaną wodą a potem podgrzać do wrzenia (nie zagotować!!!)
    Przestudzoną żelatynę wlać do śmietany i zmiksować
    Przelać do tortownicy
    Odłożyc do lodówki do „zcięcia”
    Nałożyć warstwę owoców i zalać je galaretką
    Ponownie odłożyć do lodówki do „zcięcia”

    III
    pół litra jogurtu naturalnego Zott i opakowanie truskawek mrożonych
    (zazwyczaj opakowanie to
    450
    gram)
    truskawki zmiksuj z jogurtem naturalnym, dosyp cukru do smaku i dodaj do
    tego 2
    galaretki rozpuszczone w takiej ilości wody jak na jedną galaretkę. To masy
    jogurtowo-truskawkowej dodaj lekko tężejącą już galaretkę i zmiksuj na
    jednolitą masę. Doskonale nadaje się do tortów.

    :)))
    smacznego!

    Dana&Gabi 23.09.03

Postów wyświetlanych: 5 - od 1 do 5 (wszystkich: 5)


Musisz się zarejestrować lub zalogować, żeby odpowiedzieć

Close