dawajcie jakies super ekstra przepisy:)

hitem ostatnich imprez byly salatki gyros, tunczyka itd.no i oczywiscie slynne jzu u mnie w rodzinie i znajomych muszelki z tunczykiem,ale kochane dajcie teraz cosik znowu takiego superowego:)
urodzinki malza mi sie w sobote szykuja i musze cosik miec super;)

26 odpowiedzi na pytanie: dawajcie jakies super ekstra przepisy:)

joannar Dodane ponad rok temu,

Zamieszczone przez nelly21:hitem ostatnich imprez byly salatki gyros, tunczyka itd.no i oczywiscie slynne jzu u mnie w rodzinie i znajomych muszelki z tunczykiem,ale kochane dajcie teraz cosik znowu takiego superowego:)
urodzinki malza mi sie w sobote szykuja i musze cosik miec super;)

No u mnie hitem na imprezach są zawsze udka KFC Kamelii, schab z pieczarkami i cebulką i serem i majozenem a zapiekany w piekarniku.
I jeszcze parę innych, ale ja zawsze modzę jakieś nowości, więc muszę sobie przypomnieć.
Aaaaa, ostatnio hitem wielkim okazały się śliwki z boczkiem i migdałem EwkiM 🙂

nena75 Dodane ponad rok temu,

To zależy czy to ma być obiad czy przekąska…
Jeśli to drugie to ja polecam:
tosty z pieczarkami i szynką
na blasze układam plastry chleba tostowego, na to plastry szynki…pieczarki podsmażam na patelni z cebulką, mocno doprawiam solą, pieprzem i papryką, można dodać czosnek…na każdy plaster nakładam łyżkę-dwie pieczarek…na to starta mozarella. Palce lizać!

tosty można też zrobić z czosnkiem i pomidorem i posypać ziołami…albo zmiksować oliwki a anchoise

Dodane ponad rok temu,

Zamieszczone przez JoannaR:No u mnie hitem na imprezach są zawsze udka KFC Kamelii, schab z pieczarkami i cebulką i serem i majozenem a zapiekany w piekarniku.
I jeszcze parę innych, ale ja zawsze modzę jakieś nowości, więc muszę sobie przypomnieć.
Aaaaa, ostatnio hitem wielkim okazały się śliwki z boczkiem i migdałem EwkiM 🙂

no te sliwki planuje zrobic,choc stracha mam wielkiego:)

a prosze dokladnie jak ten schab z pieczarkami zrobic:)bo brzmi pysznie

i prosze myslec i myslec:)

alice82 Dodane ponad rok temu,

Zamieszczone przez nelly21:hitem ostatnich imprez byly salatki gyros, tunczyka itd.no i oczywiscie slynne jzu u mnie w rodzinie i znajomych muszelki z tunczykiem,ale kochane dajcie teraz cosik znowu takiego superowego:)
urodzinki malza mi sie w sobote szykuja i musze cosik miec super;)

może
I.nadziewane pieczarki mhm
-duże pieczarki
-cebula
-paprka

odciąć nóżki od pieczarek pokroić w kostkę razem z papryką i cebulą podsmażyć
takim farszem wypełnić pieczarki..obtoczyć w jajku i bułce tartej usmażyć mniam

II. kotlety z farszem z sera feta
-ser feta
-papryka
-ogórki kwaszone
-przyprawy

piersi rozbić jedną stronę cienko posmarować musztardą można przyprawić przyprawami do kurczaka
ogórki papryke pokroic w kostkę wymieszać z fetą można dodać pieprz
nałożyć troszkę farszu na kotleta zwinąć w roladkę spiąć wykałaczkami obtoczyć w jajku bułce smażyć
pycha

Dodane ponad rok temu,

Zamieszczone przez crazy_ally:może
I.nadziewane pieczarki mhm
-duże pieczarki
-cebula
-paprka

odciąć nóżki od pieczarek pokroić w kostkę razem z papryką i cebulą podsmażyć
takim farszem wypełnić pieczarki..obtoczyć w jajku i bułce tartej usmażyć mniam

II. kotlety z farszem z sera feta
-ser feta
-papryka
-ogórki kwaszone
-przyprawy

piersi rozbić jedną stronę cienko posmarować musztardą można przyprawić przyprawami do kurczaka
ogórki papryke pokroic w kostkę wymieszać z fetą można dodać pieprz
nałożyć troszkę farszu na kotleta zwinąć w roladkę spiąć wykałaczkami obtoczyć w jajku bułce smażyć
pycha
hmm, brzmi pysznie:)

alice82 Dodane ponad rok temu,

Zamieszczone przez nelly21:hmm, brzmi pysznie:)

zapewniam to jest pyszne mniam mniam 😉

joannar Dodane ponad rok temu,

Zamieszczone przez nelly21:no te sliwki planuje zrobic,choc stracha mam wielkiego:)

a prosze dokladnie jak ten schab z pieczarkami zrobic:)bo brzmi pysznie

i prosze myslec i myslec:)

Schab zapiekany

schab pokroić nakotlety:D, rozbićposypać solą (albo przyprawą jakąś do mięska, ale nie za dużo, może być papryka do tego)na to położyć krążki cebulki surowej, takie pojedyncze (porozdzielać:D)
na to pokrojone w plasterki pieczarki (jak nie mam to robię też bez pieczarek)
na to plaster sera żółtego
i na posmarować obficie majonezem
piec w nagrzanym około 30 minut w chłodnym około 40 minut
wsio:)
pycha 🙂

Śliwki rób śmiało! Są za………..ste 🙂

Nadal myślę 😀

Dodane ponad rok temu,

kochana a jakis tluszcz dac?nie przypali sie, wysmarowac cyzms naczynie ?

joannar Dodane ponad rok temu,

Zamieszczone przez nelly21:kochana a jakis tluszcz dac?nie przypali sie, wysmarowac cyzms naczynie ?

Ja kładę na blachę na której kładę papier do pieczenia. Żadnego tłuszczu nie daję, bo ten się wytapia z majonezu 🙂

marzena2929 Dodane ponad rok temu,

Joasiu a te plastry mięsa maja byc rozłożone na blaszce czy może zwiniete,podczas smażenia podlewasz tłuszczem?

joannar Dodane ponad rok temu,

Zamieszczone przez Marzena2929:Joasiu a te plastry mięsa maja byc rozłożone na blaszce czy może zwiniete,podczas smażenia podlewasz tłuszczem?

Marzenko, schab pokrojony na plastry rozbijam jak do standardowego schaboszczaka. Posypuję jedynie przyprawą, albo solą i pieprzem i rozkładam na blasze, tak na płasko. Niczym nie polewam. Cały pic polega na tym, że tłuszcz wytapia się z majonezu, a na wierzchu zapieka się to co najlepsze z majonezu czyli…jajka 😉 I mięsko dzięki temu jest soczyste bardzo i mięciutkie 🙂 Robiłam też z karkówką i piersią kurczaka. Jakiekolwiek mięsko jest pyszne z tego przepisu 🙂

joannar Dodane ponad rok temu,

Na duże imprezy polecam też:
Szaszłyczki np. z piersi kurczaka.
Pierś pokroić w kostkę, do miski. Dodać troszkę oleju i przyprawy, wymieszać.
Pokroić cebulkę w piórka, paprykę świeżą w kostkę, ananasa w kostkę. Polać olejem i posolić.
Nadziewać po kolei na patyczki. Na blache i do piekarnika.

suminka Dodane ponad rok temu,

dziewczyny a gdzie znajdę ten przepis na sliwki ??

czarna111 Dodane ponad rok temu,

Zamieszczone przez suminka:dziewczyny a gdzie znajdę ten przepis na sliwki ??

to jest przepis EwkiM
“moje nieśmiertelne śliwki z bekonem:

śliwki kalifornijskie
bekon w plastrach (najlepszy jest chudy boczek paczkowany z morlin – bo b. cieniutko pokrojony)
migdały

śliwkę nadziać migdałem, owinąć boczkiem, spiąć wykałaczką; ułożyć na blaszce i siup do rozgrzanego piekarnika na ok. 5 min.”
a znajdziesz go tu:
[Zobacz stronę]

suminka Dodane ponad rok temu,

dzięki super !!

marzena2929 Dodane ponad rok temu,

Zamieszczone przez JoannaR:Marzenko, schab pokrojony na plastry rozbijam jak do standardowego schaboszczaka. Posypuję jedynie przyprawą, albo solą i pieprzem i rozkładam na blasze, tak na płasko. Niczym nie polewam. Cały pic polega na tym, że tłuszcz wytapia się z majonezu, a na wierzchu zapieka się to co najlepsze z majonezu czyli…jajka 😉 I mięsko dzięki temu jest soczyste bardzo i mięciutkie 🙂 Robiłam też z karkówką i piersią kurczaka. Jakiekolwiek mięsko jest pyszne z tego przepisu 🙂
Dziękuję bardzo za wyjaśnienie.

joannar Dodane ponad rok temu,

Zamieszczone przez Marzena2929:Dziękuję bardzo za wyjaśnienie.

Ależ proszę bardzo 🙂 Polecam się 🙂

suminka Dodane ponad rok temu,

schab wyszedł super 🙂
śliwki również – polecam

Dodane ponad rok temu,

Zamieszczone przez suminka:schab wyszedł super 🙂
śliwki również – polecam

no to tak jak u mnie:)

misia27 Dodane ponad rok temu,

Zamieszczone przez JoannaR:Schab zapiekany

schab pokroić nakotlety:D, rozbićposypać solą (albo przyprawą jakąś do mięska, ale nie za dużo, może być papryka do tego)na to położyć krążki cebulki surowej, takie pojedyncze (porozdzielać:D)
na to pokrojone w plasterki pieczarki (jak nie mam to robię też bez pieczarek)
na to plaster sera żółtego
i na posmarować obficie majonezem
piec w nagrzanym około 30 minut w chłodnym około 40 minut
wsio:)
pycha 🙂

Śliwki rób śmiało! Są za………..ste 🙂

Nadal myślę 😀

Wykorzystałam ten przepis na urodzinach mojego M. Rzeczywiście rewelacja! Wszystkim smakowało, nawet teściowi, który jest tradycjonalistą i woli kuchnię teściowej. Dzięki za super przepis:)

joannar Dodane ponad rok temu,

Zamieszczone przez Misia27:Wykorzystałam ten przepis na urodzinach mojego M. Rzeczywiście rewelacja! Wszystkim smakowało, nawet teściowi, który jest tradycjonalistą i woli kuchnię teściowej. Dzięki za super przepis:)

Cieszę się, że tak smakowało 🙂 Mojej tradycyjnej rodzince (rodzice, teściowie itd.) też to zawsze bardzo smakuje 🙂
Myślałam, że ten przepis wszyscy znają 🙂

gotka Dodane ponad rok temu,

Zamieszczone przez JoannaR:Schab zapiekany

schab pokroić nakotlety:D, rozbićposypać solą (albo przyprawą jakąś do mięska, ale nie za dużo, może być papryka do tego)na to położyć krążki cebulki surowej, takie pojedyncze (porozdzielać:D)
na to pokrojone w plasterki pieczarki (jak nie mam to robię też bez pieczarek)
na to plaster sera żółtego
i na posmarować obficie majonezem
piec w nagrzanym około 30 minut w chłodnym około 40 minut
wsio:)
pycha 🙂

Wczoraj szukałam TU inspiracji na niedzielny obiadek i zrobiłam dzisiaj ów schabik..mniamniuśne..pychota:):Radocha:

joannar Dodane ponad rok temu,

Zamieszczone przez gotka:Wczoraj szukałam TU inspiracji na niedzielny obiadek i zrobiłam dzisiaj ów schabik..mniamniuśne..pychota:):Radocha:

Cieszę się bardzo 🙂
My tez uwielbiamy ten obiadek 😉

nunak Dodane ponad rok temu,

Zamieszczone przez czarna111:to jest przepis EwkiM
“moje nieśmiertelne śliwki z bekonem:

śliwki kalifornijskie
bekon w plastrach (najlepszy jest chudy boczek paczkowany z morlin – bo b. cieniutko pokrojony)
migdały

śliwkę nadziać migdałem, owinąć boczkiem, spiąć wykałaczką; ułożyć na blaszce i siup do rozgrzanego piekarnika na ok. 5 min.”
a znajdziesz go tu:
[Zobacz stronę]
ja dodam od siebie że zamiast śliwek można da suszone figi albo daktyle też suszone….. i tez jest bosko…. a tak inaczej troszku…..

agakaster Dodane ponad rok temu,

schab zapiekany jest przysznyyyyyyyyyyy 🙂 miam
wszystki u mnie w domu smakował

asik Dodane ponad rok temu,

Zamieszczone przez JoannaR:Schab zapiekany

schab pokroić nakotlety:D, rozbićposypać solą (albo przyprawą jakąś do mięska, ale nie za dużo, może być papryka do tego)na to położyć krążki cebulki surowej, takie pojedyncze (porozdzielać:D)
na to pokrojone w plasterki pieczarki (jak nie mam to robię też bez pieczarek)
na to plaster sera żółtego
i na posmarować obficie majonezem
piec w nagrzanym około 30 minut w chłodnym około 40 minut
wsio:)
pycha 🙂

Właśnie zrobiłam dziś na obiad. Niebo w gębie. Mój niemałż tradycjonalista – najchętniej by jadł tradycyjnego schaboszczaka, a też zachwycony. Na pewno to mięsko zagości częściej u nas na stole. Dzięki za super przepis :Wow!:

Znasz odpowiedź na pytanie: dawajcie jakies super ekstra przepisy:)?

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Nasze zdjęcia
Moje cudowneeeeeeeeee wakacje
Egipt zachwycił mnie po raz drugi.Znów wyjeżdżałam z nadzieją,że kiedyś jeszcze do niego wrócę. Na początek kilka fotek z naszego hotelu-SUNRISE ISLAND VIEW RESORT
Czytaj dalej
Mam z dzieckiem taki problem
Chwalenie się dzieckiem
Piszę tutaj, bo chciałam na ogólnym forum. Otóż sprawa dotyczy chwalenia się dzieciakami. Moim zdaniem chwalenie mobilizuje bardzo dziecko. Olo jak słyszy, że go chwale, to się bardziej stara a jak
Czytaj dalej