DEBRIDAT-proszę o opinie

Drogie Mamy, czy któraś z was stosowala debridat na brak kupki? Mój synek od 3 tygodni sam nie zrobil kupki,co 5 dni podaje mu czopek glicerynowy,bo meczy sie i pręzy, ale to przecież nie jest wyjście z sytuacji.Dziś bylismy na szczepieniu i pediatra zalecila podawac debridat, chociaż brak kupki jest normalna sprawą.Nie wiem co mam robić,dawać ten lek czy nie? samo sie unormuje,czy mu pomagać? dodam że po 5 dniach jak podam mu czopek to kupki jest bardzo malo (rzadka, musztardowa),karmie tylko piersia,nie daje nic innego oprócz gripe water na gazy. Poprosze o opinie.

BRUNO(17.01.07)

9 odpowiedzi na pytanie: DEBRIDAT-proszę o opinie

fresz2007-03-07 18:38:43

Re: DEBRIDAT-proszę o opinie

Ten preparat reguluje czynności jelit, tzn. lek ten stymuluje motoryke jelit, gdy ta jest niedostateczna lub przeciwdziała nadmiernie wzmożonej motoryce. Debridat podaje się przy zaburzeniu pracy jelit. Mój Kuba brał go juz od 2 miesiaca ale dlatego, że miał duze problemy z układem pokarmowym. Jednak czy podać go tylko dlatego, ze dziecko nie zrobiło kupki …???? Sama nie wiem, no ale chyba pediatra wie co robi. Chociaz znajac działanie tego teku, to ja bym pewnie podała, jeżeli synus faktycznie tak się mocno męczy !!!

Ania & Kuba 22.10.2002 & Marcel 28.06.2006

fasolka232007-03-08 12:10:46

Re: DEBRIDAT-proszę o opinie

Witaj!
moja Zosia wczoraj skończyła 4 miesiące. Dokładnie miesiąc temu podawałam jej Debridat, ale nie z powodu braku kupki, a raczej ze względu na jej wygląd i nie miałam żadnych oporów, żeby to zrobic. Mała robiła kupkę ze śluzem i lekko zielonkawą. Myślę, że powinnaś się dostosowac do rady pediatry. Jeśli to faktycznie ma pomóc, to nie zwlekaj.
Powodzenia

Fasolka23

magdac2007-03-08 12:48:39

Re: DEBRIDAT-proszę o opinie

Debridat jest bardzo dobrym lekiem na brak kupki, podawalam mojemu synkowi.Jak zużyłam cała buteleczke, nie miał więcej problemów z załatwianiem. Jeżeli widzisz że synek się męczy to podaj mu to lekarstwo, polecam bo szybko rozwiązuje problem i na długo.

Magda i Bartuś 20.12.2005

marcelinka222007-03-09 14:07:08

Re: DEBRIDAT-proszę o opinie

To chcialam uslyszeć! Mam nadzieje,że nam pomoże ten lek. Dziękuje za odp. Pozdrawiam.

BRUNO(17.01.07)

dorotka12007-03-10 19:38:26

Re: DEBRIDAT-proszę o opinie

dawac
ja dawalam troche pomagal
a jak z przybieraniem na wadze?

marcelinka222007-03-11 09:10:30

Re: DEBRIDAT-proszę o opinie

550g w 2 tygodnie, po dwóch dniach stosowania leku Bruno zrobil kupke, mam nadzieje że po skończeniu kuracji wszystko będzie juz unormowane, dziekuje za odp.
Pozdrawiam

BRUNO(17.01.07)

dorotka12007-03-11 11:04:10

Re: DEBRIDAT-proszę o opinie

ciesze sie ze jest lepiej
glowa do gory

inti2007-03-12 09:55:50

Re: DEBRIDAT-proszę o opinie

ja dawałam Zosi od 3 tyg życia i bardzo pomagało. tylko troszkę jakby po nim ulewała.
także dawać!!

sylwia i JUlka 20.01.2003

daga-j232007-03-16 12:31:26

Re: DEBRIDAT-proszę o opinie

Ja dawałam Emilce Debridat na kolki i pomagał. Wiem, że niemowlęta karmione piersią mogą rzadko robić kupkę, może tak doskonale przyswaja Twoje mleko? No i mógł się przyzwyczaić, że wypróżnia się po podaniu czopku. Trzeba jakoś z tym walczyć by sam sobie radził, nie wiem czy akurat Debridat, bo nie pamiętam zaleceń z ulotki, oprócz kolki, ale możliwe.

i drugie w październikku

Znasz odpowiedź na pytanie: DEBRIDAT-proszę o opinie?

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Leczenie niepłodności
Więc z tym duphastonem to tak..
No więc byłam u lekarza dziś, mam do niego zaufanie. I potwierdził zdanie poprzedniej p. doktor, która dała mi ten duphaston. Ja zrozumiałam to w ten sposób, iż d. nie
Czytaj dalej
Dla starających się
Błagam o kciuki:)
Kochane.. jak na razie (i mam nadzieję, że na stałe) wypisuję się z rankingu. Przed chwilą - po raz piąty w życiu ujrzałam dwie wspaniałe kreski na teście ciążowym:) (po
Czytaj dalej