Do czego to wykorzystac???

Postów wyświetlanych: 6 - od 1 do 6 (wszystkich: 6)
  • Autor
    Wpisy
  • #96994

    wyki

    Mąż uraczył mnie 2 słoikami bułgarskich przetworów – napisane jest na tym baklażany w adrzikie (pisownia przerobiona z cyrylicy:)) domyslam się że sa w zalewie octowej ale to domysł tylko…Skład jest po niemiecku chyba i nie czaję ni słowa…

    Może znacie takie cosik i wiecie co z tego mozna zrobić? Mnie chodzi po głowie musaka ale nie mam pojecia czy to z takimi bakłażanami by wyszło…

    Dostałam tez pomidorki koktajlowe w zalewie octowej i tez nie mam pomysłu…

    Podpowiedzcie coś mądrego!

    #2182998

    kantalupa

    Zamieszczone przez wyki
    Mąż uraczył mnie 2 słoikami bułgarskich przetworów – napisane jest na tym baklażany w adrzikie (pisownia przerobiona z cyrylicy:)) domyslam się że sa w zalewie octowej ale to domysł tylko…Skład jest po niemiecku chyba i nie czaję ni słowa…

    Może znacie takie cosik i wiecie co z tego mozna zrobić? Mnie chodzi po głowie musaka ale nie mam pojecia czy to z takimi bakłażanami by wyszło…

    Dostałam tez pomidorki koktajlowe w zalewie octowej i tez nie mam pomysłu…

    Podpowiedzcie coś mądrego!

    a nie masz zdjecia? bo ja tak sie juz w miare wyznaje na tutejszych specjalitetach (bo ja stary zarlok i w sklepie polki z lokalna produkcja mam juz obcykane), ale tego adrzcostam nie kojarze
    baklazan to patladzan
    a moze jest w zalewie z oliwa?
    bo jak z oliwa to odsaczyc i na pizze moze?
    albo jakis przyjemny dip zrobic? zmiksowac z czosnkiem i oregano i wyjadac grzankami?



    #2182999

    wyki

    Zamieszczone przez kantalupa
    a nie masz zdjecia? bo ja tak sie juz w miare wyznaje na tutejszych specjalitetach (bo ja stary zarlok i w sklepie polki z lokalna produkcja mam juz obcykane), ale tego adrzcostam nie kojarze
    baklazan to patladzan
    a moze jest w zalewie z oliwa?
    bo jak z oliwa to odsaczyc i na pizze moze?
    albo jakis przyjemny dip zrobic? zmiksowac z czosnkiem i oregano i wyjadac grzankami?

    fotę cyknę jutro

    a w składzie ma na bank pomidory..

    skład: auberginen 89%, soBe 31%, Tomaten, Paprika, Wasser, Knoblauchpulver, Salz, Zucker, Essig aus Essigessenz

    #2183000

    kantalupa

    Zamieszczone przez wyki
    fotę cyknę jutro

    a w składzie ma na bank pomidory..

    skład: auberginen 89%, soBe 31%, Tomaten, Paprika, Wasser, Knoblauchpulver, Salz, Zucker, Essig aus Essigessenz

    to tak troszke brzmi jak kyopulu, ja mysle, ze mozesz to spokojnie podac jaka ciekawe zastepstwo salatkialbo wlasnie jako dip z krakersami
    a moze ma w nazwie imam bayaldi? bo jak imam brzmi
    generalnie oni tutaj wszytskie te cudaki na bazie baklazana podaja z miesiem z grilla
    i to bardzo dobrze smakuje

    #2183001

    wyki

    Zamieszczone przez kantalupa
    to tak troszke brzmi jak kyopulu, ja mysle, ze mozesz to spokojnie podac jaka ciekawe zastepstwo salatkialbo wlasnie jako dip z krakersami
    a moze ma w nazwie imam bayaldi? bo jak imam brzmi
    generalnie oni tutaj wszytskie te cudaki na bazie baklazana podaja z miesiem z grilla
    i to bardzo dobrze smakuje

    chyba zaryzykuję i otworzę, spróbuję i wtedy mi wyjdzie czy podawać jako przystawkę do mięsa, kanapek czy rzucić na ziemniaki i mięso mielone i zrobić zapiekankę.

    #2183002

    qr-chuck

    Zamieszczone przez wyki

    Dostałam tez pomidorki koktajlowe w zalewie octowej i tez nie mam pomysłu…

    Podpowiedzcie coś mądrego!

    Pomidory zielone w zalewie octowej robiła moja babcia i ja to jadłam do „wszystkiego” – obiad z mięsem, kanapki… Jeśli to smakuje podobnie to… mniam 😀

Postów wyświetlanych: 6 - od 1 do 6 (wszystkich: 6)


Musisz się zarejestrować lub zalogować, żeby odpowiedzieć

Close