El-paszteto (pasztet z selera)

Postów wyświetlanych: 3 - od 1 do 3 (wszystkich: 3)
  • Autor
    Wpisy
  • #90405

    kotus

    Dostałam ten przepis od Elzi
    Pasztet rzeczywiście jest smaczny,choć sa gusta i gusciki,ale może ktoś ma ochotę na zdrowe wegetariańskie pożywne jedzonko,więc wkleję:-)

    2 selery duże
    5 cebul
    powinno być tak 1:1

    zetrzeć na tarce warzywnej (polecam maszynę do tej roboty), gotować pół godziny w szklance bulionu grzybowego (tylko szklanka, nie więcej). Można dodać odrobinę sosu sojowego.
    Po ostudzeniu dodać:
    4 żółtka
    1/2 masła
    1 szklankę bułki tartej
    pianę z 4 białek
    jakieś przyprawy sól, pieprz, gałkę
    Wymieszać, włożyć do formy keksowej na pergamian, piec ok. 1 h w temperaturze 180-200 st.C. Nie wyjmować dopóki nie ostygnie.

    ja dodałam zamiast cebuli dużą ilość czosnku,poniewaz uwielbiam go:-) z przypraw :estragon i gałkę

    #1514726

    kotus

    Re: El-paszteto (pasztet z selera)

    no i co ??
    Długie ząbki macie na selera???:-)
    a to tak smaczny afrodyzjak 😉



    #1514727

    kasiex

    Re: El-paszteto (pasztet z selera)

    jadłam kiedyś pasztet z selera i potwierdzam – był BARDZO DOBRY 🙂
    ale nie wiem czy z tego samego przepisu

    Kasia,Kuba 01.03 i Borys 06.06

Postów wyświetlanych: 3 - od 1 do 3 (wszystkich: 3)


Musisz się zarejestrować lub zalogować, żeby odpowiedzieć

Close