Fasolka z boczkiem

Postów wyświetlanych: 3 - od 1 do 3 (wszystkich: 3)
  • Autor
    Wpisy
  • #104759

    ciapa

    Jedliśmy u znajomych
    Wrzucam co by nie zapomnieć
    Nam smakowało bardzo, sama jakbym przeczytała przepis nie uwierzyłabym, że takie dobre
    Można podawać i na ciepło (chyba smakuje najlepiej) i na zimno

    Przepis:
    Fasolka szparagowa, cięta, zielona, mrożona (2 paczki) ugotowana na parze, taka nie za miękka nie za twarda, teraz już świeża jest wiec można i świeżą

    Boczek – pokroić w kosteczkę, usmażyć na patelni z dużą ilością cząbru – tak z 1/4 paczki, jak boczek jest tłusty to odlać nadwyżkę tłuszczu

    pomidory krojone w puszcze plus w miarę możliwości dodać 2 świeże pomidorki pokrojone, bez skórki (pewnie znacie sposób jak się w łatwo pozbyć skórek ale podam – ponacinać pomidora noże, do wrzątku na chwilę i skórka zacznie odchodzić)

    I miesza się fasolkę, boczek i te pomidorki i wychodzi rewelacja – przynajmniej dla mnie i małza 🙂

    #3670304

    kotus

    czuję,że ta potrawa może być dobra:-)
    na pewno zrobię:-)
    uwielbiam fasolkę świeżą.Mrożona już nie ma tego smaku
    Jakiś czas temu wymyśliłam fasolkę z masłem,bułką i tarkowanym żółtym serem.W domu u mnie wszyscy uwielbiają



    #3670305

    aborka

    ja robie z boczkiem i posypuje parmezanem. bez pomidorków.

Postów wyświetlanych: 3 - od 1 do 3 (wszystkich: 3)


Musisz się zarejestrować lub zalogować, żeby odpowiedzieć

Close