gdy masa sie ,,zwazy,, to….

Postów wyświetlanych: 1 (wszystkich: 1)
  • Autor
    Wpisy
  • #75513

    dorota27

    pare razy czytalam w tym kaciku o takim problemie, wiec postaram sie poradzic..dla tych co nie wiedza…

    po pierwsze:
    jak zapobiec zwazeniu?

    -skaldniki mieszac stopniwo.np..margaryne z masa budyniowa;. nie calosc na raz, tylko po lyzce i ucierac; i kontrolowac jakosc masy, bo czasami moze nam wyjsc za duzo masy budyniowej, iwec nie trzeba dawac calosci, gdy konsystencja i smak nam odpowiadaja

    po drugie:
    gdy juz krem sie zwazyl
    -zagotowac mleko i dodawac po lyzce , w zaleznosci ile masa potrzebuje zeby wrocic piewotnego stanu; czyli dajemy lyzke goracego mleka i ucieramy, jesli wciaz masa wyglada zle, dajemy jeszcze jedna i ucieramy i sprawdzamy, i tak do skutku: mysle ze po 2-3 masa powinna wrocic do normy

    jesli to nie pomoze..to sorry..moze przyczyna tkwi w czyms innym;)))

    claudia..ur.29maja2003;)))

Postów wyświetlanych: 1 (wszystkich: 1)


Musisz się zarejestrować lub zalogować, żeby odpowiedzieć

Close