Gdzie ten przepis na rybę po grecku z musztardą i goździkami?

Postów wyświetlanych: 12 - od 1 do 12 (wszystkich: 12)
  • Autor
    Wpisy
  • #102439

    ahimsa

    Kurczę- szukam i szukam i nie mogę znaleźć! pamięta go ktoś?

    #3083888

    wyki

    sama go poszukuje:( on chyba ciapy był…



    #3083889

    ciapa

    Grzebnęłam

    Faktycznie tak robiłam wieki temu i zapomniałam, bo ostatnio na teściowej żeruje 0 to jej przepis

    Nie wiem czy o to chodzi:Hmmm…:

    Pojedyńczy post

    #3083890

    wyki

    Zamieszczone przez ciapa
    Grzebnęłam

    Faktycznie tak robiłam wieki temu i zapomniałam, bo ostatnio na teściowej żeruje 0 to jej przepis

    Nie wiem czy o to chodzi:Hmmm…:

    Pojedyńczy post

    to jeszcze tu ci podziękuję:) To ten przepis! Ja inaczej nawet nie robiłam nigdy ryby po grecku tylko zawsze z tego przepisu:)

    #3083891

    scarlett18

    ryba po grecku z musztardą i goździkami

    Witam,
    Mam taki pyszny przepis na rybę po grecku:) w domku jest, ale z pamięci postaram się odtworzyć.
    Przepis:
    Usmażyć posoloną rybę na oleju (ilość ryby zależy od ilości konsumentów:) na patelni usmażyć starte na tarce warzywa (marchew, pietruszka,por) i następnie gotować w wywarze z kostki rosołowej (1 kostka rosołowa w 200ml wody ciepłej) dodać liść laurowy, 2 goździki. gdy warzywa będą miękkie dodać 2 łyżki musztardy i przecier pomidorowy wg uznania. Gdy warzywa będą z w/w dodatkami dodać do nich rybę. tzn przykryć rybę warzywami i przykryć przykrywką – gotować około 15 minut.
    smacznego

    #3083892

    ciapa

    Zamieszczone przez wyki
    to jeszcze tu ci podziękuję:) To ten przepis! Ja inaczej nawet nie robiłam nigdy ryby po grecku tylko zawsze z tego przepisu:)

    Skoro taki dobry to może i ja to zrobię :Śmiech:
    Powaznie o nim zapomniałam:Wstyd:



    #3083893

    ahimsa

    Jest!!!!

    1 kg filetow rybnych, 3lyzki maki, olej do smazenia, sol,pieprz. 70-80 dkg mieszanych jarzyn(pietruszka,marchewka,cebula,seler,por) 1 szklanka przecieru pomidorowego(moze byc rowniez gesty sok pomidorowy) 2 lyzeczki musztardy, 1 1/2 szklanka rosolu(z kostki) cynamon,kilka gozdzikow,listek laurowy,pieprz,sol,cukier.

    Filety rybne pokroic na mniejsze kawalki,lekko osolic,obtoczyc w mace i piec na rozgrzanym oleju.Przelozyc do naczynia szklanego(glebokiego)i odstawic do wystygniecia. Obrane i umyte warzywa pokroic w cienkie paseczki(w slomke) ,wlozyc do rondla,dodac kilka lyzek oleju.Gdy sie lekko podrumieja,wlac rosol,osolic lekko i dusic pod przykrywka.Do nie calkiem miekkich jarzyn dodac przecier pomidorowy,listek laurowy,gozdziki,kawalek cynamonu i pieprz;dusic jeszcze kilka minut.Ostudzic,dodac musztarde,doprawic do smaku.Zimnymi warzywami zalac wczesniej usmazone filety.RYBE MOZNA PODAWAC NA ZIMNO ORAZ NA GORACO.

    Bosskie sa:)

    #3083894

    wyki

    Moja rybka już zrobiona:Wow!:

    #3083895

    ahimsa

    Ta i tylko ta rybka po grecku:) i żadna inna!:Wow!:

    #3083896

    wyki

    Zamieszczone przez ahimsa
    Ta i tylko ta rybka po grecku:) i żadna inna!:Wow!:

    ja tez fanka tej rybki:)

    cały wątek w naszych wpisach jak widze:)



    #3083897

    ahimsa

    Zamieszczone przez wyki
    ja tez fanka tej rybki:)

    cały wątek w naszych wpisach jak widze:)

    Tak, hehe….robisz w tym roku znów?:) ja taaak…

    #3083898

    wyki

    Zamieszczone przez ahimsa
    Tak, hehe….robisz w tym roku znów?:) ja taaak…

    no baaa:Wow!:

Postów wyświetlanych: 12 - od 1 do 12 (wszystkich: 12)


Musisz się zarejestrować lub zalogować, żeby odpowiedzieć

Close