Czy jak wprowadzam coś z glutenem, np. na mące pszennej, i jest wszystko ok, to czy muszę znowu ostrożnie podawać inne zboża? Bo juz zgłupiałam. Gluten to gluten – skoro w postaci biszkopta przeszedł spokojnie, tzn. że inne z nim dania tez będą ok? Mam nadzieję, że jest to czytelne…
.
Agnieszka i Ewunia (25.06.2003)
4 odpowiedzi na pytanie: Gluten
Re: Gluten
Chyba musisz ostrożnie. Bo gluten to jedno, a zboze samo w sobie to drugie. Dzisiaj robiłam Izie testy biorezonansem i wyszło, ze gluten jest ok, pszenica jest ok, a żyto ją uczula. Tak więc myślę, że każde zboże powinnaś traktować osobno.
Karolka i Izabelka 01.08.03
Re: Gluten
Właściwie kazdy nowy “suroweic” nalezy wprowadzac po trochu i w odstepach (nie dwie rzeczy na raz). Gluten jest szczególny, bo nietolerancja glutenu to nie jest zwykłe uczulenie, ale z innymi zbożami trzeba uwążać właśnie ze wzgledu na uczulenia.
Powodzenia
Kaśka
Edited by kas on 2004/04/17 13:53.
Re: Gluten
A kto skierowal was na te testy? Dlaczego je wykonalas?
AnulkaS i Jaś 30 lipca 2003
Re: Gluten
Nikt nas na nie nie skierował, bo to jest medycyna alternatywna. A wykonałam je dlatego, że pomimo diety eliminacyjnej i już naprawdę skąpego jadłospisu mojego i Izy ona ciągle ma zsypane ciałko i się drapie. No i na przykład się okazało, ze na darmo moje niejedzenie nabiału od 5 miesięcy, jak akurat na krowę Iza nie jest uczulona, za to jest uczulona m.in. na wieprzowine, która była jednym z głównych składników mojego pożywienia i na marchewkę, którą przecież codziennie dostawała w zupce;-(
Karolka i Izabelka 01.08.03
Znasz odpowiedź na pytanie: Gluten