Gluten

Postów wyświetlanych: 5 - od 1 do 5 (wszystkich: 5)
  • Autor
    Wpisy
  • #44177

    maruda

    Czy jak wprowadzam coś z glutenem, np. na mące pszennej, i jest wszystko ok, to czy muszę znowu ostrożnie podawać inne zboża? Bo juz zgłupiałam. Gluten to gluten – skoro w postaci biszkopta przeszedł spokojnie, tzn. że inne z nim dania tez będą ok? Mam nadzieję, że jest to czytelne…

    Pozdrawiamy.
    Agnieszka i Ewunia (25.06.2003)

    #575301

    karolka

    Re: Gluten

    Chyba musisz ostrożnie. Bo gluten to jedno, a zboze samo w sobie to drugie. Dzisiaj robiłam Izie testy biorezonansem i wyszło, ze gluten jest ok, pszenica jest ok, a żyto ją uczula. Tak więc myślę, że każde zboże powinnaś traktować osobno.

    Karolka i Izabelka 01.08.03



    #575302

    kas

    Re: Gluten

    Właściwie kazdy nowy „suroweic” nalezy wprowadzac po trochu i w odstepach (nie dwie rzeczy na raz). Gluten jest szczególny, bo nietolerancja glutenu to nie jest zwykłe uczulenie, ale z innymi zbożami trzeba uwążać właśnie ze wzgledu na uczulenia.
    Powodzenia

    Kaśka
    I buzi od Zuzi (16.10.02)

    Edited by kas on 2004/04/17 13:53.

    #575303

    anulkas

    Re: Gluten

    A kto skierowal was na te testy? Dlaczego je wykonalas?

    AnulkaS i Jaś 30 lipca 2003

    #575304

    karolka

    Re: Gluten

    Nikt nas na nie nie skierował, bo to jest medycyna alternatywna. A wykonałam je dlatego, że pomimo diety eliminacyjnej i już naprawdę skąpego jadłospisu mojego i Izy ona ciągle ma zsypane ciałko i się drapie. No i na przykład się okazało, ze na darmo moje niejedzenie nabiału od 5 miesięcy, jak akurat na krowę Iza nie jest uczulona, za to jest uczulona m.in. na wieprzowine, która była jednym z głównych składników mojego pożywienia i na marchewkę, którą przecież codziennie dostawała w zupce;-(

    Karolka i Izabelka 01.08.03

Postów wyświetlanych: 5 - od 1 do 5 (wszystkich: 5)


Musisz się zarejestrować lub zalogować, żeby odpowiedzieć

Close