pierś kurczaka 1 szt.
pieczarki 1 kg
fasola czerwona konserwowa 1 szt.
fasola biała konserwowa 1 szt.
przecier pomidorowy 150 ml
pieprz 2 szczypta
olej 3 łyżka
przyprawa typu vegeta 1 łyżka
Pieczarki oczyścić i ugotować. Następnie odcedzić.
Pierś z kurczaka pokroić na małe kawałki i podsmażyć na 3 łyżkach oleju.
Dodać do miękkiego mięsa fasole wraz z wodą z puszki,dodać pieczarki,przecier pomidorowy,doprawić pieprzem i przyprawa typu vegeta.
Dusić około 15 -20 minut.
Musi być dość gęste.
Normalnie pycha i prościzna :D:D :D:D
2 odpowiedzi na pytanie: Gulasz fasolowy
Mam kilka pytań :):
1. pierś podwójna?
2. 1 kg pieczarek to nie jest za dużo? gotujesz je w całości? chętnie bym je udusiła na patelni z cebulką 🙂
3. z czym podajesz? ziemniaczkami jak klasyczny gulasz?
mam ochotę ale boję się jak mój żołądek zareaguje na taką ilość fasoli i pieczarek 😉
1.u mnie 4 osoby w rodzinie wiec pierś podwójna 😀
2. ja lubię pieczarki więc kg u nas było OK, fakt ja też przesmażyłam na patelni i przelałam do garnka razem z ta woda, które puściły pieczarki
3. ja podałam samą (ziemniaki odpadaja u nas bo się odchudzam, wiec rodzina musi ze mną :D), u nas nawet fasolkę po bretońsku je się samą wiec podałam tak jak fasolkę.
Z ziemniakami tez byłoby super.
Naprawdę było bardzo dobre i żadnych rewelacji (żołądkowo-powietrznych potem nie mieliśmy o dziwo :D)
Znasz odpowiedź na pytanie: Gulasz fasolowy