hamburgery na grila, pycha

Postów wyświetlanych: 3 - od 1 do 3 (wszystkich: 3)
  • Autor
    Wpisy
  • #100935

    aborka

    przepis prosty a zawsze to cos nowego

    mieso wołowe mielone (moze inne tez sie nada)
    zielenina – szczypior-dymka, koperek (ja teraz dałam pietruszke i tez było dobre)

    — zieleniny po pocieciu ma byc objetosciowo tyle co miesa— ja na 1,5 kg ciełam 2 peczki szczypioru i 2 pietruszki (ale lepiej chyba z koperkiem)

    przyprawy – czosnek, piprz, sól, musztarda – jedna duza łyzka

    ser rokpol (lub inny plesniowy) na tarce utary. Na kilo miesa jedna kostka. ma sklejac zamias jajka.

    urabiamy, lepimy potlety i grilujemy albo smazymy na patelni. Bez węglowodanów !!! czyli moze to jest MM??

    edytuje – zapomniałam o czosnku 🙂

    robiłam na grilu węglowym – przywarły do kratek i wysuszyły sie
    – na grilu elektrycznym teflonowym – soczyste i pycha
    – upiekłam w piekarniku ale na takim ruszcie żeby tłuszcz wyciekł – tez soczyste

    #2740195

    smoki

    Jak musztarda będzie bez cukru to MM pierwsza klasa 🙂



    #2740196

    asik

    Już wiem co będę jadła w weekend na obiad 🙂

Postów wyświetlanych: 3 - od 1 do 3 (wszystkich: 3)


Musisz się zarejestrować lub zalogować, żeby odpowiedzieć

Close