Ja sie robi gruby, puszysty OMLET??

Postów wyświetlanych: 10 - od 1 do 10 (wszystkich: 10)
  • Autor
    Wpisy
  • #82365

    kasialublin

    Macie jakieś sprawdzone przepisy? Chciałabym kiedyś zrobić Kubie może polubi?
    Pozdrawiam Kasia i ..

    Dominik 16.12.1996/Kubuś 24.07.2003

    #1166407

    mamaala

    Re: Ja sie robi gruby, puszysty OMLET??

    ubija sie piane z białek i sztywną delikatnie łaczy z roztrzepana masą z żółtek, śmietany, maki i odrobiny soli (ilość łyżek smietany i mąki zalezy od ilości jajek), a potem na rozgrzany tłusz i czekasz az się usmaży (bez unoszenia na brzegach i „podlewania” nie sciętetgo jeszcze ciasta pod spód), delikatnie mozna przewrócić na druga strone i dosmażyć, moje dziecko bardzo lubi omlety w kazdej postaci, najchętniej z dżemikiem lub polane syropem np ostatnio wisniowym :)))

    Aga i Ala (10.02.2003)



    #1166408

    mamaala

    jeszcze uwaga

    ja zawsze dawałam na 4 jajka dwie łyżki smietany i dwie łyzki maki, niektórzy robia bez śmietany albo dodaja łyżeczke cukru, musisz spróbować co Wam bardziej smakuje :))

    Aga i Ala (10.02.2003)

    #1166409

    kasialublin

    Re: Ja sie robi gruby, puszysty OMLET??

    Baaaardzo dziękuję…jutro wypróbujemy…
    Kasia i …

    Dominik 16.12.1996/Kubuś 24.07.2003

    #1166410

    mirabelka79

    Re: Ja sie robi gruby, puszysty OMLET??

    Ubic na sztywno pianę. Dodac zoltka, make, troszke soli i proszek do pieczenia (ja do omletu z 2 jaj daje nawet plaska lyzke tego proszku). I na patelnie:)
    Wychodzi grubasny:)

    Ala i Gosia (16.12.2003)

    #1166411

    olesia1

    Re: Ja sie robi gruby, puszysty OMLET??

    Wypróbowałam z proszkiem do pieczenia- wyszedł puszysty i pyszny :-))))))
    POLECAM!

    Ala, 2.06.05



    #1166412

    kalcz

    Re: Ja sie robi gruby, puszysty OMLET??

    Ja ostatnio robiłam omlecik dla moich chłopaków na skróty [oczo]
    Ubiłam jajka (całe) w mikserze, masę jajeczną wylałam na patelnię lekko posoliłam i potrzymałam chwilę na patelni potem posypałam szyneczką, serkiem i pomidorkiem (tutaj można różniaste dodatki serwować) po kilku chwilach (jak się wierzch zaczął ścinać) zwinęłam na pół i gotowe…
    …panom smakowało, a wersja można powiedzieć dietetyczna

    …a jak dobrze ubijesz jaja to wychodzi puszysty – nawet z jedego jaja 🙂

    KaSiA &

    #1166413

    qr-chuck

    A do tego…

    Bierzesz „większe” pół szklanki mrożonych owoców (najlepsze wg mnie są truskawki lub porzeczki, ale można też zrobić ze świeżych jabłek…) gotujesz (można dodać odrobinkę wody, ale owoce też puszczają sok, więc niekoniecznie), dodajesz cukru i pół łyżeczki mąki ziemniaczanej, mieszasz, podgrzewasz i taki „kisiel” wylewasz na gotowy omlet. Mniam :).

    Pozdrawiam,
    Anka i Aśka (29.04.04)

    #1166414

    zuzanna77

    Re: Ja sie robi gruby, puszysty OMLET??

    baaardzo fajny omlecik w takim wydaniu
    próbowałam i wyszedł super!

    #1166415

    mama1234

    Ja kocham omlety na słodko 🙂 Za omlet z jagodami dałabym się wręcz pokroić 😀 Chyba zrobię sobie je na kolację 😉 A korzystam z tego przepisu:

Postów wyświetlanych: 10 - od 1 do 10 (wszystkich: 10)


Musisz się zarejestrować lub zalogować, żeby odpowiedzieć

Close