wiem że są różne metody – gotowanie w garnku, ale też w piekarniku
jak się pasteryzuje w piekarniku? czy jest różnica w czasie pasteryzacji owoców i bigosu? przyznam, że do tej pory to bigos wkładałam po prostu gorący do słoików, stawiałam na wieczku i zasysało, nie pasteryzowałam już, ale wiem, ze pasteryzowane jednak dłużej wytrzyma. Podzielcie się proszę doświadczeniami, bo chciałabym w tym roku zaprawić trochę owoców no i myślałam też o nagotowaniu jedzonka na zapas, np. gołąbki…
2 odpowiedzi na pytanie: jak pasteryzujecie?
nie wierzę-nikt nie pasteryzuje???
Basiu, ja jeśli pasteryzuję, to właśnie w garnku, nie próbowałam nigdy w piekarniku 😉 Szczerze mówiąc, nawet o tym nie pomyślałam 😉
Wejdź na stronę tu jest napisane jak pasteryzować w piekarniku 🙂
Znasz odpowiedź na pytanie: jak pasteryzujecie?