Jak robicie kruszonkę na placek?

Postów wyświetlanych: 15 - od 1 do 15 (wszystkich: 15)
  • Autor
    Wpisy
  • #114545

    goracakawa

    Jest tyle przepisów a ja nigdy nie robiłam :Wstyd:
    Pomóżcie

    #5266997

    asik

    tyle samo g masła i cukru, podwójna ilość mąki



    #5266998

    pasiasta

    Myślałam, ze przepis jest tylko jeden;)
    Ja na standardową blachę prostokątną robię z kostki masła – roztapiam, dodaję 1 cukier wanilinowy, następnie zwykły cukier [ilość na oko, sporawo, potem próbuję i ew. dosładzam], dalej sypię mąkę, dosypuję tak długo aż konsystencja będzie akurat:)

    #5266999

    goracakawa

    Zamieszczone przez Pasiasta
    Myślałam, ze przepis jest tylko jeden;)
    Ja na standardową blachę prostokątną robię z kostki masła – roztapiam, dodaję 1 cukier wanilinowy, następnie zwykły cukier [ilość na oko, sporawo, potem próbuję i ew. dosładzam], dalej sypię mąkę, dosypuję tak długo aż konsystencja będzie akurat:)

    a mikserem to mieszasz czy urabiasz ręcznie?
    a i czy to dosypujesz do gorącego rozpuszczonego masła?

    #5267000

    kiara

    Zamieszczone przez Asik.
    tyle samo g masła i cukru, podwójna ilość mąki

    Robię tak samo.
    lubię cukier kryształ, nie puder.

    #5267001

    jusstyna

    Ja na tortownicę robię z takich proporcji:
    200g maki,1/2 szklanki cukru,100g masła lub margaryny,3 łyżki oleju.



    #5267002

    pasiasta

    Zamieszczone przez GorącaKawa
    a mikserem to mieszasz czy urabiasz ręcznie?
    a i czy to dosypujesz do gorącego rozpuszczonego masła?

    Mikser raczej tego nie uciągnie [a przynajmniej nie mój;)]. Łyżką mieszam w garze a dosypuję do gorącego, świeżo roztopionego masła.

    #5267003

    kiara

    Zamieszczone przez GorącaKawa
    a mikserem to mieszasz czy urabiasz ręcznie?
    a i czy to dosypujesz do gorącego rozpuszczonego masła?

    Nie robię z roztopionego. Miękkie masło z cukrem i mąką urabiam palcami.

    #5267004

    asik

    Zamieszczone przez kiara
    Nie robię z roztopionego. Miękkie masło z cukrem i mąką urabiam palcami.

    Kiara robię dokładnie tak samo
    miękkie masło, do tego dodaję cukier i mąkę
    i wyrabiam ręką 😉

    #5267005

    aga4

    A ja robię tak- Siostra mi poradziła jęśli robię drożdżowe forumowe- zostawiam ciut ciasta tego drożdżowego- na dnie i do tego daję cukier mąkę i masełko!-Ta kruszonka rośnie równo z ciastem!



    #5267006

    londia

    Zamieszczone przez kiara
    Nie robię z roztopionego. Miękkie masło z cukrem i mąką urabiam palcami.

    robię tak samo 🙂

    #5267007

    anek79

    Zamieszczone przez Ilonusek
    robię tak samo 🙂

    1/4 kostki miękkiego masła, 3 łyżki cukru i 3 łyżki maki ( jak jest zbyt lepkie można więcej) mieszam palcami



    #5267008

    wesola-mama

    50g masła + 50 cukru pudru + 100g mąki
    masło roztapiam wlewam do miseczki, dosypuję powoli cukier puder stale mieszając, później stopniowo dosypuję mąkę i mieszam łyżką aż powstanie kruszonka. Prosty i sprawdzony sposób.

    #5267009

    beasia

    Zamieszczone przez kiara
    Nie robię z roztopionego. Miękkie masło z cukrem i mąką urabiam palcami.

    robię tak samo, też z cukrem kryształem nie pudrem, proporcje jak Asik 🙂

    #5267010

    jane

    Zamieszczone przez Asik.
    Kiara robię dokładnie tak samo
    miękkie masło, do tego dodaję cukier i mąkę
    i wyrabiam ręką 😉

    Ja tez tak robie. Skladniki daje „na oko” – jeszcze nigdy nie wyszlo zle.

Postów wyświetlanych: 15 - od 1 do 15 (wszystkich: 15)


Musisz się zarejestrować lub zalogować, żeby odpowiedzieć

Close