Jak sie robi beaf strogonof

Postów wyświetlanych: 4 - od 1 do 4 (wszystkich: 4)
  • Autor
    Wpisy
  • #25495

    ozzie

    no wlasnie pilnie potrzebuje przepisu, bo obiecalam zrobic. mniej wiecej wiem jak ale moze znacie oryginalny przepis ?

    Pozdrawiam OZZIE

    #340638

    melanie

    Re: Jak sie robi beaf strogonof

    Oj ja tez bym sie chciala dowiedziec 🙂 Pozwolisz ze i ja skorzystam z przepisu i dolacze swoja prosbe :-))
    Buzka

    Melanie i (18/03)



    #340639

    jogibabu

    Re: Jak sie robi beaf strogonof

    Ten przepi już jest w Książce kucharskiej
    Podawała Magdzik.
    Poszukaj…
    Przepis sprawdzony Ja robiłam tę potrawę korzystając z przepisu Magdzik (uwagi Horpyny – dodałam przecier pomidorowy i cebulkę )
    Jest WYŚMIENITA

    jogi i Piotruś 13.05.2002
    Pozdrawiamy ciepło!
    🙂

    Edited by jogibabu on 2003/09/11 10:11.

    #340640

    ika

    Re: Jak sie robi beaf strogonof

    Już dziewczyny zamieściły tutaj ten przepis. Mogę go skopiować – przepis pochodzi od Magdzik

    Podam Wam cudowny przepis i przede wszytkim smaczny oraz prosty w wykonaniu. Potrawą tą moja mama, a potem ja podbijam serca gości!

    Składniki:
    – wołowina
    – pieczarki,
    – śmietana conajmniej 18%,
    – sól,
    – planta lub smalec.

    Wołowinę powinno się umyś i pokroić w paski. Następnie ją się podsmaża na plancie i UWAGA – NIE SOLI SIE!!!. Po podsmażeniu wrzucić go garnka, ale ja polecam szybkowar, gdyż skraca się czas gotowania mięsa. Można podlać dosłownie odrobinką wody i zacząć gotować. W tym czasie należy umyć dokładnie pieczarki i pokroić jak kto woli w paseczki czy ćwiartki (ja osobiście szukam w sklepie jak najmniejsze pieczarki, to wówczas ich nie kroję). Następnie pieczarki dusić na plancie, a nie na maśle, to będą chrupiące i smaczne, a następnie przerzucić je do gotującego się mięsa. Wszystko zalać śmietaną i gotować do czasu aż zmięknie mięso. Pod koniec gotowania wszystko doprawić solą. Smietanka cudownie zgęstnieje tworząc cudowny sos, jeśli zaś za bardzo się wygotuje to rozcięczyć wodą.

    Pieczarki i wołowinę najlepiej stosować w proporcjach kg wołowiny na kg pieczarek, a śmietanki nie żałować.

    Wyrazy wdzięczności więc kierować do Magdzik, gdy już wróci ze swoim maleństwem ze szpitala
    pozdrawiam serdecznie iżyczę smacznego

    ika z małym słoneczkiem marcowym

Postów wyświetlanych: 4 - od 1 do 4 (wszystkich: 4)


Musisz się zarejestrować lub zalogować, żeby odpowiedzieć

Close