jaka masa do spodu biszkoptowego

Postów wyświetlanych: 8 - od 1 do 8 (wszystkich: 8)
  • Autor
    Wpisy
  • #25727

    anet

    czy macie jakies pomysly czym by tu przelozyc spody biszkoptowe??? chodzi mi o niezbyt tlusta, lekka mase – ostatnio wykorzystalam do tego galaretke ale jest za ciezka i wszystko sie rozpadlo

    Aneta+Agniesia(7.07.02)+?(17.01.04)

    #343474

    Anonim

    Re: jaka masa do spodu biszkoptowego

    takie gotowe spody biszkoptowe……? Jesli tak, to moja mama robi do nich krem karpatkowy ( z torebki- starcza na dwa spody)na to uklada jakies owoce, i zalewa galaretka..Pysznosci!

    guciak i Ninka ur. 27.04.2003



    #343475

    olag

    Re: jaka masa do spodu biszkoptowego

    krem ananasowy, ananas i wierzch kokosowy:
    krem: ugortowac budyn na 1 szkl. soku z ananasow. budyn rozpuscic w 1/2 szkl wody, utrzec 1 maslo, 2 zoltka i dodac budyn.

    na to ulozyc drobne pokrojonego ananasa.

    potem upiec wierzch kokosowy: 5 bialek ubic, dodac 1szkl cukru i ubic. wsypac 200 g wiorkow kokosowych, lekko zamieszac i upiec. piec dosc krotko – musi lekko zbrazowiec lub zezlocic sie, hehe (tytlko nie wiem czy wysmarowac blache – jak posmarowalam samym maslem to mi sie polamalo – chyba zadzwonie do babci)

    polecam na drugi dziec i schlodzone.

    Olag i Nina ur. 01.07.2002

    #343476

    anet

    Re: jaka masa do spodu biszkoptowego

    no i nie wiem jak to zrobic z tym budyniem:
    sam budyn rozprowadzic w 1/2 szklance wody i dodac do gotujacego sie soku z ananasow (w ilosci 1 szkl)???

    Aneta+Agniesia(7.07.02)+?(17.01.04)

    #343477

    olag

    Re: jaka masa do spodu biszkoptowego

    tak. budyn rozpuscic w 1/2 szkl wody i wlac do gotujacego soku (1 szkl). wystudzic czasem mieszjac i potem reszte

    smacznego

    Olag i Nina ur. 01.07.2002

    #343478

    Anonim

    Re: jaka masa do spodu biszkoptowego

    ja ostatnio zrobiłam krem do karpatki 5 min delecty… i na to owoce

    [i]Ewa i Krzyś (9 i 1/2 mies.)



    #343479

    pora

    Re: jaka masa do spodu biszkoptowego

    Bardzo dobra i lekka masa wychodzi z galaretki i bitej śmietany.
    Ubijasz dwie śmietanki śnieżki (takie z torebki) w odpowiedniej ilości mleka i dodajesz wcześniej rozpuszczone (tężejące już) 2 galaretki owocowe. Do masy możesz dodać jakieś owoce. Proste i pyszne.

    Ada i Juliuszek 17.07.2003

    #343480

    anet

    Re: jaka masa do spodu biszkoptowego

    napewno wyprobuje!
    dzieki

    Aneta+Agniesia(7.07.02)+?(17.01.04)

Postów wyświetlanych: 8 - od 1 do 8 (wszystkich: 8)


Musisz się zarejestrować lub zalogować, żeby odpowiedzieć

Close