jakie funkcje piekarnika?

Postów wyświetlanych: 15 - od 1 do 15 (wszystkich: 31)
  • Autor
    Wpisy
  • #98107

    qr-chuck

    Będę musiała przesiąść się z piekarnika gazowego na elektryczny…
    No i zaczęłam oglądać – a tu piekarniki „7 funkcji”, „8 funkcji”, nawiewy, nadmuchy, grzanie z dołu, z góry, z boku i pod prąd ;)…

    Mogłybyście mi jakoś łopatologicznie wytłumaczyć, które funkcje piekarnika elektrycznego się faktycznie przydają (rożno rozumiem ;))?
    I czym się różni (czy się wogóle różni) np. mięso pieczone z nadmuchem od tego pieczonego bez?

    Ciast piec nie umiem i raczej już się nie nauczę, więc takie zastosowanie mnie nie interesuje, ale jeśli chodzi o mięsa, jednogarnkowe potrawy, duszenie… to sobie bez piekarnika gotowania nie wyobrażam, więc to dla mnie raczej ważne…

    #2367587

    kasia

    podepnę się jeśli pozwolisz, bo też będę niedługo kupować piekarnik elektryczny (teraz mam gazowy) i też nie wiem co jest szczególnie przydatne, tylko że ja też piekę ciasta bo uwielbiam je jeść



    #2367588

    ciapa

    Ja mam 7 kucharzy aristona – hmmm średnio korzystam z tych funkcji.
    Na pewno korzystam z grilla, bardzo rzadko z rożna bo babrania z tym jest, najczęściej z standardowych funkcji. Generalnie bajery uwazam za zbedne.
    Jak piekę cos w żaroodpornym to nie korzystam z nawiewu, czasami korzystam aby podsuszyć coś albo przyrumienić z góry jak już jest gotowe. W biszkoptach się przydaje – tylko zmniejsza się temperaturę.

    #2367589

    dorotka1

    ja korzystam ze wszystkiego co ma moj piekarnik
    jak z malo ktorego sprzetu w domu 😉

    rozmrazam susze
    pieke gora dol
    z termoobiegiem i bez
    grilluje na dwa sposoby
    odkladam czas startu
    ogolnie wariuje 🙂

    #2367590

    qr-chuck

    Zamieszczone przez dorotka1

    pieke gora dol
    z termoobiegiem i bez

    I jaka różnica w potrawie?

    #2367591

    dorotka1

    termoobieg niby pozwala nagrzac sie calej potrawie rowno
    ale tez wysusza wiec trzeba patrzec co do czego pasuje
    najczesciej instrukcje mowia co i jak
    choc do instrukcji potem dokladam jeszcze doswaidczenie wlasne
    bo np ciasto drozdzowe ma wg mnie za gruba skorke z teroobiegiem
    przynajmniej u mnie



    #2367592

    yoko

    dor, a jaki masz piekarnik – firma?

    #2367593

    agaz

    ja nie mogę żyć bez termoobiegu .piekę i duszę z nim .mam pięć funkcji tylko a używam trzech.a brakuje mi grzania z dołu .teraz hitem jest piekarnik z samoczyszczeniem termicznym 500 stopni.a to by też sie przydało po tłustych potrawach

    #2367594

    kasia

    mi się z wyglądu podoba taki

    pasowałby mi do mebli, tylko ta firma coś mi nie pasuje…

    #2367595

    dorotka1

    Zamieszczone przez bruni
    dor, a jaki masz piekarnik – firma?

    bosch



    #2367596

    Anonim

    AEG model B9971-5-M
    jest super zwłaszcza jak się ma maluchy w domu bo

    nie nagrzewa się przednia szyba – maluch choćby się przytulał podczas pieczenia to się nie poparzy

    blokada, która uniemożliwia otwarcie

    i zero pokręteł i pstryczków, zamiast tego wbudowany mini monitor z opcją blokady

    Przy moim nabuzowanym dziecku wszystkie inne bajery (co prawda też ważne) bledną

    Acha i ma pyrolizę co jest genialną opcją

    #2367597

    qr-chuck

    Zamieszczone przez miesiakk
    mi się z wyglądu podoba taki

    pasowałby mi do mebli, tylko ta firma coś mi nie pasuje…

    Właśnie też mam zamiar kupić tego typu – ale raczej kremowy.
    Poszukaj w innych sklepach – teraz to chyba modny design – ja już widziałam takie kilku firm w różnych kolorach :D.

    A kuchenkę ardo mam teraz, tyle że wolnostojącą z gazowym piekarnikiem. Mam ją juz parę lat, działa bez zarzutu 🙂



    #2367598

    qr-chuck

    Zamieszczone przez dąbro7

    Acha i ma pyrolizę co jest genialną opcją

    Co to pyroliza?

    #2367599

    qr-chuck

    Zamieszczone przez dorotka1
    termoobieg niby pozwala nagrzac sie calej potrawie rowno
    ale tez wysusza wiec trzeba patrzec co do czego pasuje

    Czyli boczek spokojnie można nawiać, ale z kuraka to suchy wiór wyjdzie ;)?

    A jest coś takiego jak odpowiednik opiekacza w elektrycznym piekarniku? – takie że jak się tym przypali kuraka to w środku jest soczysty a na wierzchu spieczona skórka, a tłuszcz z mięcha wytopiony (jejku, aż mi ślinka pociekła ;))?

    #2367600

    dorotka1

    u mnie jest to pieczenie z teromoobiegiem i dolaczona grzalka grilla

Postów wyświetlanych: 15 - od 1 do 15 (wszystkich: 31)


Musisz się zarejestrować lub zalogować, żeby odpowiedzieć

Close