kaczka

Postów wyświetlanych: 15 - od 1 do 15 (wszystkich: 17)
  • Autor
    Wpisy
  • #116515

    madzia-1409

    dobra mam kaczkę
    i co dalej?

    #5423198

    beamama

    Jak ma na imię? :Hyhy: Mam nadzieję, że się szybko oswoi :Śmiech:

    Taki mam głupi humor dziś :Śmiech:



    #5423199

    ztforka

    Świeża czy zamrożona?

    Jak zamrożona, to do lodówki niech się rozmrozi. A jak świeża, to natrzeć majerankiem, solą i pieprzem i zostawić do jutra w lodówce. Potem ponacinać skórę na zgięciach stawów od skrzydeł i nóżek i na piersiach. Obrać kwaśne jabłka, pokroić na średniej wielkości kawałki, wymieszać je z majerankiem, solą i pieprzem i nafaszerować ptaka. Włożyć do brytfanki, obłożyć jeszcze jabłkami (można np. wydrążyć gniazda nasienne i napakować do środka żurawiny), podlać trochę wodą, nogi związać, skrzydła „na plecy” i do piekarnika. Tak 180st, godzina na każdy kg kaczki. W połowie pieczenia warto obrócić, żeby zrumieniła się równomiernie. W trakcie pieczenia polewać wytopionym tłuszczykiem. I voila 😉

    #5423200

    madzia-1409

    Zamieszczone przez beamama
    Jak ma na imię? :Hyhy: Mam nadzieję, że się szybko oswoi :Śmiech:

    Taki mam głupi humor dziś :Śmiech:

    biedaczka straciła dla mnie głowę 😉

    #5423201

    madzia-1409

    ztforka dzięki za szczegółowy opis

    ps. kaczka świeża

    #5423202

    fasolada

    My uwielbiamy po prostu rosol na kaczce.



    #5423203

    halinasuperdziewczyna

    Mam genetycznie modyfikowana kaczkogęś.
    Czy ktoś sie może zna na tym tworze ?
    Faszerowac jak kaczkę ? Czy na rosół ?

    #5423204

    beamama

    Zamieszczone przez HalinaSuperdziewczyna
    Mam genetycznie modyfikowana kaczkogęś.
    Czy ktoś sie może zna na tym tworze ?
    Faszerowac jak kaczkę ? Czy na rosół ?

    He?

    #5423205

    beamama

    Zamieszczone przez beamama
    He?

    Że tak inteligentnie spytam? :Śmiech:

    #5423206

    kotus

    Ostatnio miałam gości z Cieszyna,mówili,że hodują kaczo gęsi 🙂 podobno smaczne to to 🙂
    Madzia,a może przepis z mojej najlepszej stroki ?



    #5423207

    madzia-1409

    Zamieszczone przez kotuś
    Ostatnio miałam gości z Cieszyna,mówili,że hodują kaczo gęsi 🙂 podobno smaczne to to 🙂
    Madzia,a może przepis z mojej najlepszej stroki ?

    wyszła smaczna podobnie robiłam jak w tym przepisie – często korzystam z tej strony 🙂
    i na pewno musi się długo piec – po 2 godzinach była twarda i niedopieczona (trochę ponad 1 kg)

    #5423208

    regi

    kupiłam zamrożoną kaczkę z podrobami W przepisie niec o podrobach nie ma
    Co z nimi zrobic?

    Pomyslalam ze podsmaze i dam do srodka tej kaczki?



    #5423209

    kevlar-girl

    nigdy nie „robiłam” kaczki
    ba nawet nigdy nie jadłam

    #5423210

    gruszki

    Zamieszczone przez Kevlar girl
    nigdy nie „robiłam” kaczki
    ba nawet nigdy nie jadłam

    to jak przyśmigasz do mnie na koniu, to upieke Ci taką z jabłkami:D

    a kwestii długości pieczenia, to Kaczkę taką ok. 2 kg pieke ok. 3 godziny

    #5423211

    adamdec34

    Kaczka jest zbyt tłusta, bueee
    Jeśli jednak musisz ją zjeść to gdzieś kiedyś dobre przepisy były w necie. Chyba na onecie. Moja rodzinka na święta się nią objadała i mówiła, że ok 🙂

Postów wyświetlanych: 15 - od 1 do 15 (wszystkich: 17)


Musisz się zarejestrować lub zalogować, żeby odpowiedzieć

Close