słyszałyście o takim cudzie? może ktoś używa?… właśnie się natknęłam na allegro, a że ja często i dużo pizzy robię to mnie nie powiem, zaintrygowało… może sobie zażyczyć to cudo na prezent ??? czy taka pizza jeszcze smaczniejsza niż ta z blachy????
Pozdrówki 🙂
12 odpowiedzi na pytanie: kamień do pieczenia pizzy
mnie kiedys interesował ale ze wzgledu na wypiek chlebka bo jest podobno do tego rewelacyjny a ja chleba ze sklepu nie nawidzę!!!,
nie wiem czemu ja z tego pomysłu zrezygnowałam?….
mam
uzywam od dawna, oprocz pizzy wypiekam na nim cheleb naan i jakies takie rozne wypieki, ktore potrzebuja goracego podloza
do pizzy rewelacyjny – doskonale sie nagrzewa i podpieka pizze od spodu – zwykla blacha nie utrzymuje takiej temperatury
polecam
Pierwszy raz slysze, fajne cacko- ale chyba ciezkie, co?? Mozna tez na tym miesko klasc?? Ale widze, ze tanie nie jest 🙁
my glownie do nana i podgrzewania pizzy (bo akurat pizzy to sama nie robie, jedynie podgrzewam zakupiona)
mieso chyba niebardzo, bo przylgnie do powierzchni; ale wszelkiego rodzaju placki ze spora iloscia mki jak najbardziej
czesto, kiedy robie takie powoli zapiekane mieso w glinianym garnku, stawiam wlasnie na kamieniu – szybciej dochodzi
nie jest jakos specjalie ciezkie, mam prostokatny kamien na wielkosc prawie calego piekarnika, nie ma problemu z podnoszeniem, moze z kilogram wazy
moj nie byl specjalnie drogi, kolo 30 euro zaplacilam
Musze sie u nas rozejrzec, czego to sie czlowiek od Was Kochane nie dowie 🙂
pytałam w innym temacie ale widzę, że już była mowa o tym tutaj co myślicie o tym kamieniu? znalazłam to wczoraj i zastanawiam się nad kupnem. Myślicie, że to będzie dobry kamień?
Wyciągam temat:)
Bo się zastanawiam nad zakupem
Ceny bardzo zróżnicowane
Polećcie coś…
Nie polece bo nie wiem co jest na rynku, ale polece, zeby zakupić :D.
Mam kupiony jeszcze w US, wraz z całym “osprzetem”.
Najpierw nagrzewa sie kamień, potem dopiero układa ciasto. Wychodzi pyszne, chrupiące.
(a moze pyszne dlatego, ze robie z przepisu ness – tysiąca ugnieceń? ).
kamień magmowy do pizzy
Polecam Wam magmowe kamienie dostępne na allegro.
Ważne by był to faktycznie kamień np. z granitu a nie z jakiejś szamotki (wypalonej gliny), bo ważne są te szczelinki do wchłaniania wilgoci.
Moja znajoma posiada taki kamień i próbowałam pizze z niego – jest pszepyszna! Jak prawdziwa włoska…i szybciej sie robi!
pieke pizzę na zwykłej blaszce z dziurkami okrągłej, kupionej w tesco za jakieś nascie zł.
rewelka:)
wygląda podobnie do tej:
pizza stone
Mam taką tacke w domu, ale przywiera mi do niej ciasto z pizzy bo już się mocno porysowała i na pewno tak ładnie nie wyrasta jak na kamieniu…wiem bo już taki kamień posiadam i nawet próbowałam na grillu go użyć…super sprawa!
Znasz odpowiedź na pytanie: kamień do pieczenia pizzy