poezja! wszyscy w domu zachwyceni
karczek (w kotletach) obdtoczyc w marynacie staropolskiej pozostawic w lodowce na 2 godziny( najlepiej na noc)
nastepnie posmarowac naczynie żaroodporne oliwą ułozyc kotlety i na nie nałozyc odciśnięta kapuste kiszoną gdzies na grubość 2 cm
przykryć folia lub pokrywa od naczynia i piec w piekarniku ok 1.30 godz. w temp.180stopni.
A! kotlety dobrze jest lekko obić przed zamarynowaniem lub przepuscic przez specjalna maszynę w sklepie mięsnym
pakce lizać!
pozdrawiam wszystkie mamy. Ania i Marcinek
2 odpowiedzi na pytanie: karczek pod pierzynką! rewelka
Re: karczek pod pierzynką! rewelka
a czy mogłabym prosić o przepis na marynatę staropolską?
czy to jest może gotowa marynata do kupienia w sklepie?
Re: karczek pod pierzynką! rewelka
marynata staropolska jest do kupienia w sklepie i jest jeszcze w wersji z paprykąjest bardziej ostra. Miesza sie te ziółka po prostu z oliwą.zawsze troszke dodaje tej z papryczką.
Jutro bede robić na obiadek znowu.smacznego
ania i marcinek
Znasz odpowiedź na pytanie: karczek pod pierzynką! rewelka