kaszka kukurydziana do zupki – jak?

Postów wyświetlanych: 2 - od 1 do 2 (wszystkich: 2)
  • Autor
    Wpisy
  • #52597

    kulki

    Pytanie do mam gotujących zupki – dotąd dodawałam do zupy kleik ryżowy, ale okazało się, że zatwardza, więc chciałabym zagęszczać zupę kukurydzianą. Czy używa się jej tak samo jak kleiku (wsypać do gotowej zupy i zamieszać), czy np. wsypuje się na początku i gotuje się razem z zupą?

    A w ogóle, czy takie zagęszczanie kleikiem/ kaszką jest konieczne? Wszędzie w przepisach jest kleik, ale po co?

    Kinga i Łucyjka (6 m-cy)

    #674668

    karolka

    Re: kaszka kukurydziana do zupki – jak?

    Konieczne nie jest, ale zupa jest wtedy bardziej pożywana no i ma nieco inną konsystencję. A co do przyrządzenia to robi się to dokładnie tak jak napisałas o kleiku – na koniec zo zupy wsypać i wymieszać.

    Karolka i Izabelka 01.08.03

Postów wyświetlanych: 2 - od 1 do 2 (wszystkich: 2)


Musisz się zarejestrować lub zalogować, żeby odpowiedzieć

Close