kluski z brokułami

Postów wyświetlanych: 2 - od 1 do 2 (wszystkich: 2)
  • Autor
    Wpisy
  • #80803

    pipi1234

    przywiozłam ten przepis aż zza oceanu

    Gotujemy brokuły najlepiej na parze, czyli w gotującej sie wodzie ”siedzi” tylko trzon brokułów.
    Gotujemy kluski, najlepiej jakies grubsze typu świderki, moga byc kolorowe – danie ładniej wygląda
    Podsmażamy na dużej ilości oleju (ok. 0.5 szklanki lub więcej – danie po wymieszaniu powinno byc soczyste ) 1 duża cebulę, należy ja jedynie zeszklić nie rumienić, do tego dorzucamy czosnek jakies 2-3 ząbki w zalezności od upodobań. Potem dokładamy kluski i brokuły (koszyczki lub mniejsze kawałki) i mieszamy. Wszystko doprawiamy solą. Mozna posypac wierzch startym zółtym serkiem. I gotowe. Dla mnie pycha. Może to być samodzilne danie, ale może byc również jako dodatkiem do mięsa.

    smacznego

    Monika + Julka 05.98 i Antoś 11.03

    #1118527

    elik

    Re: kluski z brokułami

    znamy, znamy 😉 ja robie tylko bez cebuli i daje wiecej czosnku, ktorego nie miazdze tylko kroje na plasterki i przesmazam na zloto. po wymieszaniu brokulow z makaronem dodaje odrobine swiezego masla i doprawiam pieprzem.
    Danie superszybkie i naprawde baaardzo smaczne:-)

    Elik i Antek 2,5 latek

Postów wyświetlanych: 2 - od 1 do 2 (wszystkich: 2)


Musisz się zarejestrować lub zalogować, żeby odpowiedzieć

Close