przywiozłam ten przepis aż zza oceanu
Gotujemy brokuły najlepiej na parze, czyli w gotującej sie wodzie ”siedzi” tylko trzon brokułów.
Gotujemy kluski, najlepiej jakies grubsze typu świderki, moga byc kolorowe – danie ładniej wygląda
Podsmażamy na dużej ilości oleju (ok. 0.5 szklanki lub więcej – danie po wymieszaniu powinno byc soczyste ) 1 duża cebulę, należy ja jedynie zeszklić nie rumienić, do tego dorzucamy czosnek jakies 2-3 ząbki w zalezności od upodobań. Potem dokładamy kluski i brokuły (koszyczki lub mniejsze kawałki) i mieszamy. Wszystko doprawiamy solą. Mozna posypac wierzch startym zółtym serkiem. I gotowe. Dla mnie pycha. Może to być samodzilne danie, ale może byc również jako dodatkiem do mięsa.
smacznego
Monika + Julka 05.98 i Antoś 11.03
1 odpowiedzi na pytanie: kluski z brokułami
Re: kluski z brokułami
znamy, znamy 😉 ja robie tylko bez cebuli i daje wiecej czosnku, ktorego nie miazdze tylko kroje na plasterki i przesmazam na zloto. po wymieszaniu brokulow z makaronem dodaje odrobine swiezego masla i doprawiam pieprzem.
Danie superszybkie i naprawde baaardzo smaczne:-)
Znasz odpowiedź na pytanie: kluski z brokułami