kotlety cielece w bialym winie – proste!

Postów wyświetlanych: 4 - od 1 do 4 (wszystkich: 4)
  • Autor
    Wpisy
  • #99445

    kantalupa

    znam przepis od bardzo dawna, czesto jakos o nim zapominam
    ale wczoraj znalazlam sliczna cielecine w sklepie i zrobilam:)

    cielecine (moze tez byc wieprzowina, najlepiej schab) kroic w bardzo cienkie plastry (czesto kroje taki na pol zamrozony kawalek)
    obtoczyc w panierce z maki z sola i pieprzem
    wrzucic na goracy olej i lekko przyrumienic

    kotlety trzeba wyjac i taki goracy tluszcz z pozostalosciami maki zalewany spora iloscia bialego wytrawnego wina; zmniejszyc ogien, wrzucic mieso na powrot i dusic do miekkosci podlewajac od czasu do czasu winem lub woda jesli trzeba

    na koniec wrzucic garsc kaparow

    podawac z ziemniakami i jakas zielona salatka, np. swiezy mlody szpinak z jagodami i serem plesniowym

    #2504460

    ahimsa

    Te jagody mnie rozłożyły na łopatki:)))) GDZIE TY takie rzeczy wynajdujesz?!:) ale mniaaaam!



    #2504461

    ewike

    hmmm, a ja cielęciny to ładnych kilka lat w sklepie nie widziałam …

    #2504462

    kiara

    W zamrazalce mam spory kawal cielenciny od tesciow i nic z niej nie robie, bo nie wiem co ( a ze nie lubie to sobie lezy tam spokojnie).
    Zrobie ja wg Twojego przepisu:)

Postów wyświetlanych: 4 - od 1 do 4 (wszystkich: 4)


Musisz się zarejestrować lub zalogować, żeby odpowiedzieć

Close