kotlety z jaj

Postów wyświetlanych: 15 - od 1 do 15 (wszystkich: 28)
  • Autor
    Wpisy
  • #93051

    Anonim

    robicie takie cuda?

    pamiętam, że mnie tym w przedszkolu raczyli
    czasy się nie zmieniły, takie cuda są też w jadłospisie w przedszkolu Krzysia… i dzieć mi się o nie upomina 🙂

    pomocy ! 😀

    #1799195

    miamia

    Zamieszczone przez EwkaM
    robicie takie cuda?

    pamiętam, że mnie tym w przedszkolu raczyli
    czasy się nie zmieniły, takie cuda są też w jadłospisie w przedszkolu Krzysia… i dzieć mi się o nie upomina 🙂

    pomocy ! 😀

    też mnie tym w przedszkolu karmili, wrzuć w google „kotlety z jaj” – jest kilka przepisów, którę się prawie nie różnią, więc pewnie to takie własnie, chyba to nie jest jakaś skomplikowana receptura skoro produkują w przedszkolu 😀



    #1799196

    aneci

    he he, jak przeczytałam tytuł to od razu wiedziałam, że chodzi o przedszkolne wspomnienia:)
    Też chętnie bym je zrobiła, dobre były:)

    #1799197

    nadii

    Ja je uwielbiałam :).

    #1799198

    agat79

    gotujesz jajka na twardo, w zaleznosci na ile osob potrzebujesz kotletow, ja na 3 osoby gotuje zwykle 6 jajek. Po ugotowaniu siekam, dodaje przyprawy, zielenine, wbilam jajo i tarta bulke, wyrabiam mase, jak kotlety mielone, formuje, obtaczam w tartej bulte i hops na patelnie :-))) Smacznego!!

    #1799199

    Anonim

    Zamieszczone przez agat79
    gotujesz jajka na twardo, w zaleznosci na ile osob potrzebujesz kotletow, ja na 3 osoby gotuje zwykle 6 jajek. Po ugotowaniu siekam, dodaje przyprawy, zielenine, wbilam jajo i tarta bulke, wyrabiam mase, jak kotlety mielone, formuje, obtaczam w tartej bulte i hops na patelnie :-))) Smacznego!!

    bardzo dziekuje 🙂



    #1799200

    jaewa

    Zamieszczone przez agat79
    gotujesz jajka na twardo, w zaleznosci na ile osob potrzebujesz kotletow, ja na 3 osoby gotuje zwykle 6 jajek. Po ugotowaniu siekam, dodaje przyprawy, zielenine, wbilam jajo i tarta bulke, wyrabiam mase, jak kotlety mielone, formuje, obtaczam w tartej bulte i hops na patelnie :-))) Smacznego!!

    A zielenina to natka?

    #1799201

    nadii

    Jak będę je robiła to dodam mnówstwo zieleniki, bo z tym mi się te kotlety kojarzą. Ależ mam smaka na nie. Chyba w środę je zaserwuję :).

    #1799202

    agat79

    Zamieszczone przez JaEwa
    A zielenina to natka?

    ja daje troche koperku, pietruszki, ale mozna tez dodac np. bazylie itd, jak kto lubi 🙂

    #1799203

    lauidz

    Boze a ja nic nie pamietam z przedszkola – jakos moj umysl byl zamkniety:)
    … boniu a wy takie rzeczy – szczegoly pamietaie… niesamowite jestescie:)



    #1799204

    agat79

    ja w zasadzie ze swojego dziecinstwa tego nie znam, bo to moj maz „przywlokl” ze swojego dziecinstwa ;-)) i kazal robic. Nie w kazdej stronie Polski jest to znane. U nas w przedszkolu tego nie bylo :-((

    #1799205

    eunike

    Zamieszczone przez lauidz
    Boze a ja nic nie pamietam z przedszkola – jakos moj umysl byl zamkniety:)
    … boniu a wy takie rzeczy – szczegoly pamietaie… niesamowite jestescie:)

    ja pamietam to co było bleeeee – np. kawa zbożowa z mlekiem i …. żołądki, takie podwójne jakby 😮



    #1799206

    joannar

    Co prawda do przedszkola nie chodzilam, ale te żoladki uwielbiam !!!!! 😀 Jej, wyjadam je zanim się stana miękkie w gotowaniu 😀

    #1799207

    Anonim

    Zamieszczone przez JoannaR
    Co prawda do przedszkola nie chodzilam, ale te żoladki uwielbiam !!!!! 😀 Jej, wyjadam je zanim się stana miękkie w gotowaniu 😀

    ja jestem fanką serduszek 🙂

    #1799208

    dagi

    Zamieszczone przez agat79
    gotujesz jajka na twardo, w zaleznosci na ile osob potrzebujesz kotletow, ja na 3 osoby gotuje zwykle 6 jajek. Po ugotowaniu siekam, dodaje przyprawy, zielenine, wbilam jajo i tarta bulke, wyrabiam mase, jak kotlety mielone, formuje, obtaczam w tartej bulte i hops na patelnie :-))) Smacznego!!

    Wlasnie ide smazyc :).

Postów wyświetlanych: 15 - od 1 do 15 (wszystkich: 28)


Musisz się zarejestrować lub zalogować, żeby odpowiedzieć

Close