Kurczak po rzymsku-MonikaaPJ

1 kurczak lub kilka udek (zależy co lubicie)
puszka pomidorów
oliwki zielone
kilka plasterków surowej, wędzonej szynki lub boczku
2-3 ząbki czosnku
1 szklanka wina wytrawnego(koniecznie! lepiej białe,ale czerwone też “daje radę”)

Kurczaka obsmażyć na tłuszczu, zdjąc z patelni, przełożyć do miski i dopiero teraz posolić i popieprzyć. Na tym samym tłuszczu przez minutę smażyć pokrojoną w kostkę szynkę z posiekanym (nie wyciskanym!) czosnkiem. Ponownie włożyć kurczaka na patelnię, zalać winem, dodać pomidory i oliwki, przykryć i dusić co najmniej 30 minut.

Pycha!!! Wczoraj robiłam i…życze Wam takich podziękowań za obiadek, jak ja dostałam….

Monika (05.10)

Książka kucharska
Paczuszki twarogowe -agaHH
Paczuszki twarogowe,naszly mnie ostanio az musialam zamowic z Polski twarog bo tu w Niemczech nie ma:(Szybkie do zrobienia i pychotki!!!! 20dg twarogu 2 jajka 2 lyzki cukru 1 szklanka maki
Czytaj dalej
Książka kucharska
Ciasto z owocami-riiba
CIASTO Z JABŁKAMI LUB ŚLIWKAMI 20 dekagrama margaryny resztę margaryny z kostki zostawić sobie do wysmarowania blachy 1 szklanka cukru 4 jajka 1 1/2 szklanki mąki 1 1/2 łyżki mąki
Czytaj dalej