Kurczak w winie z warzywami

Postów wyświetlanych: 3 - od 1 do 3 (wszystkich: 3)
  • Autor
    Wpisy
  • #110889

    carlain

    No to może dodam swój ostatni hit kuchni 😀

    Więc kroimy 3 większe piersi z kurczaka na cienkie paseczki doprawiamy przyprawą do mięsa KNORR,dodajemy kilka ząbków czosnku pokrojonego,ziele angielskie i liść laurowy,przykrywamy i odstawiamy do lodówki na 2 godziny.
    W międzyczasie obieramy cukinię,pieczarki,paprykę czerwoną i żółta,2 czerwone cebule. Warzywa kroimy wedle upodobań, ja kroję cukinię,pieczarki i cebulę w krążki, a paprykę w większą kostkę. Cebulę i paprykę razem podsmażamyna maśle,aż cebula się zeszkli.
    Po 2 godzinach podsmażamy kurczaka na maśle aż się zarumieni, dodajemy 3 lampki czerwonego wina wytrawnego,dusimy ok.15 minut, dodajemy warzywa,zagęszczamy śmietaną, ja dodaję 30% 🙂 i tak dusimy pod przykryciem ok 20minut.

    Najlepiej smakuje z ryżem lub kluskami śląskimi 🙂

    SMACZNEGO!

    #4955822

    madziek83

    brzmi smakowicie 🙂 wyprobuje przy jakiejs okazji :Fiu fiu:



    #4955823

    alexis1972

    no fajnie brzmi ,mniam na pewno zrobię 😉

Postów wyświetlanych: 3 - od 1 do 3 (wszystkich: 3)


Musisz się zarejestrować lub zalogować, żeby odpowiedzieć

Close