jako miłosniczka zieleniny i włsokiej kuchni zainicjuje wętek sałątkowy.
to dzisjaj jadłam na obiadek
sałatka z melonem
roszponka (moze byc i rukola)
melon w plastry
salami
pomidorki koktailowe
parmezan w cienkich plasterkach
płatki migdałów
troche oliwy
ocet balsamiczny (a własciwie taka gesta polewa z octu balsamicznego, przywieziona z włoch)….
musze powiedziec ze to bardzo udane (dla moich kubków smakowych) zestawinie. 🙂 Smacznego
2 odpowiedzi na pytanie: Lekkie sałatki
nie wiem, czy wloska, ale populana w mojej rodzinie salatka:
mlody szpinak, czarne jagody, drobne kawalki szynki parmenskiej (albo jakiejs mocno wedonej w cieniutkich plastrach) albo grilowanego kurczaka, ozdobione skrawkami parmezanu albo grana padano
podaje ze slodkim sosem, np. lyzeczka dzemu jagodowego albo malinowego, ocet winny albo jablkowy, oliwa, sol i grubo mielony czarny pieprz
dzięki wielki. o jagodach bym nie pomyslała. musze zakupic. w ogródku ma troche borówki amerykanskiej i poziomki (cos z tego wymysle) ale malutko
edytuje bo sobie przypomiałam o super skałdniku do sałatek – oscypek, w plastrach usmazony na patelni, suchej. tez bedzie pasował.
Znasz odpowiedź na pytanie: Lekkie sałatki